Αλεξανδρούπολη: Τον 1ο νυχτερινό αγώνα Θράκης, διοργανώνει ο «Δρομέας Θράκης»

Μία νέα εμπειρία για μυημένους και αρχάριους δρομείς φιλοδοξεί να προσφέρει ο αθλητικός σύλλογος «Δρομέας Θράκης», διοργανώνοντας το Σάββατο 23 Οκτωβρίου τον 1ο νυχτερινό αγώνα Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη δημοτική βιβλιοθήκη, ο αντιπρόεδρος του Δρομέα, Νίκος Παπανδρέου, διευκρίνισε ότι η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προβολή του δρομικού κινήματος στην περιοχή. «Ο αγώνας αυτός θα ενισχύσει το αθλητικό προφίλ της Αλεξανδρούπολης και θα προωθήσει το τουριστικό της προϊόν, δεδομένου ότι θα διεξαχθεί στο πιο όμορφο κομμάτι της πόλης, δηλαδή το παραλιακό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε και τη συμμετοχή στον αγώνα του συλλόγου καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου «ΣυνεχίΖΩ», ο οποίος με αυτό τον τρόπο δίνει το ισχυρότατο μήνυμά του «Η γνώση είναι το πρώτο βήμα. Η σωματική άσκηση μειώνει την εκδήλωση του καρκίνου…». 

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού και πολιτισμού Θεόδωρος Βουρδόλης, δήλωσε ότι όλοι οι σύλλογοι έχουν τη στήριξη του δήμου Αλεξανδρούπολης και ότι «επιθυμία του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη είναι να προσφέρουμε το δυνατόν περισσότερους αγώνες στους συμπολίτες μας, προκειμένου να μπορέσουν να βγουν απ’ το πλαίσιο της καραντίνας στο οποίο βρισκόμασταν όλο αυτόν τον καιρό…». 

Ο τεχνικός υπεύθυνος της διοργάνωσης, Κώστας Πατερόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η καινούρια αυτή ιδέα θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας και από την ευρύτερη περιοχή». Παρουσιάζοντας τα τεχνικά στοιχεία, είπε ότι οι μέχρι στιγμής συμμετοχές ανέρχονται στις 350, με το μεγαλύτερο μέρος των συμμετεχόντων να προέρχονται απ’ όλη τη Β. Ελλάδα. «Ο αγώνας ξεκινάει μπροστά από το νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με τα 5 χλμ και τερματίζει εκεί. Είναι ο αγώνας για τον κοινό πολίτη ο οποίος δεν είναι καλά μυημένος, μπορεί να τρέξει ή να περπατήσει γρήγορα όλο το παραλιακό μέτωπο. Στις 7.30 είναι τα 10χλμ δύο στροφές τη συγκεκριμένη διαδρομή, είναι για περισσότερο μυημένους οι οποίοι έρχονται με όρεξη μετά από μια μακρά περίοδο κλεισίματος μέσα στο χώρο τους για να συμμετέχουν σε μία καινούρια δράση».

Οι εθελοντές που θα πλαισιώνουν τον αγώνα ανέρχονται στους 100 και θα υπάρχουν έντεκα διασωστικά σημεία, σύμφωνα με τον Κώστα Χαριτόπουλο, υπεύθυνο εθελοντισμού, ο οποίος εξήγησε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα έχει ιδιαίτερες συνθήκες φωτισμού και γι’ αυτό όλοι οι δρομείς θα φέρουν ατομικό φωτισμό κεφαλής, ενώ σε εθελοντές και δρομείς θα δοθεί φωσφορούχο βραχιόλι, «ώστε να είναι διακριτοί από μακριά». 

    Ο κ. Χαριτόπουλος σημείωσε ότι οι εγγραφές των εθελοντών γίνονται στα γραφεία του Δρομέα, στο γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» καθημερινά από τις 17.00 έως τις 20.30. 

Πρόσκληση συμμετοχής απηύθυνε και η δρομέας Ντίνα Στεργίου «Ο νυχτερινός αγώνας Θράκης είναι ευκαιρία για όσους τρέχουν, αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τη δυνατότητά τους στο τρέξιμο, να γνωρίσουν την Αλεξανδρούπολη από μία άλλη πλευρά τρέχοντας τη νύχτα…».

Σε ό,τι αφορά στα υγειονομικά μέτρα, ο κ. Πατερόπουλος τόνισε ότι αυτά θα είναι αυστηρά όπως σε όλους τους αγώνες που διοργανώνει ο αθλητικός σύλλογος και καμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, μοριακού, rapid ή self test.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Αλεξανδρούπολης και υπό την αιγίδα της Π.Ε. Έβρου.

ΑΠΕ / ΜΠΕ