Αλεξανδρούπολη: Τραγέλαφος της δημοτικής αρχής με τα «άνοιξε-κλείσε» της παραλιακής

Η επιλογή της να ανοίξει την παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης από την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, οδήγησε τη δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη σε άλλη μία, μεγάλη «επιτυχία», καθώς αναγκάζεται να κλείσει και πάλι από 24/5 ως και 31/5 την παραλιακή και να επαναφέρει τον αποκλεισμό των οχημάτων από την 1η Ιουνίου.

Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή το Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία όριζε ως ημερομηνίες για το φετινό κλείσιμο της παραλιακής το διάστημα από 20/5 ως 25/9. Ωστόσο και με δεδομένη την άρνηση μεγάλης μερίδας της αντιπολίτευσης να κλείνει ο δρόμος από τις 8, κι αντιπροτείνοντας να κλείνει στις 9, η εισήγηση της Επιτροπής απορρίφθηκε, ενώ δεν συγκέντρωσε τις απαραίτητες 21 ψήφους ούτε η πρόταση της αντιπολίτευσης. Έτσι, σύμφωνα με το ΦΕΚ, θα πρέπει να ισχύσει η περσινή απόφαση που όριζε ως πρώτη μέρα για το κλείσιμο της παραλιακής την 1η Ιουνίου. Οπότε, η παραλία για τις επόμενες μέρες δεν θα κλείνει για τα οχήματα και ο κόσμος θα μπορεί να κάνει πάλι τις βόλτες του από την 1η Ιουνίου.

Η ανακοίνωση του Δήμου : 

Τέλος οι βόλτες στην παραλιακή μέχρι νεωτέρας! 

Η περιοδική πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από το χώρο στάθμευσης Φώτης Κοσμάς έως την οδό Κύπρου, είναι μια διαχρονική (εθιμική) παράδοση της πόλης. Η αρχική Απόφαση, ανάγεται στη δεκαετία του 1970, ίσως και πιο παλιά.

Διαβάστε ακόμη  Σουφλί: Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Σας ενημερώνουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23.05.2022, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, συζητήθηκε το θέμα της θερινής πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού. 

Τόσο η εισήγηση της υπηρεσίας όσο και η ανάλογη ομόφωνη Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σε συνέχεια παλαιότερων Αποφάσεων, όρισαν την ετήσια πεζοδρόμηση έως τις 25.09.2022, από ώρα 20.00 έως και 01.00 της επομένης, τόσο για τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, όπου με μαθηματική ακρίβεια η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία, οι καθιερωμένες βραδινές βόλτες στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης για κατοίκους και επισκέπτες αποτελούν παρελθόν. 

Δυστυχώς, δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων μετά την αρνητική ψήφο της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η συγκεκριμένη εισήγηση.

Η παραλιακή και πάλι θα είναι ανοιχτή σε αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες, στερώντας τις ανέμελες βόλτες σε μητέρες με καρότσια, παιδιά, νέους, μεσήλικες, άτομα με αμαξίδια και ηλικιωμένους που μέχρι και χτες οι βόλτες  στην παραλιακή λεωφόρο πλάι στο κύμα ήταν μια αγαπημένη συνήθεια ετών.

Ζητούμε συγνώμη από τους συνδημότες μας για αυτή την εξέλιξη. Ευχόμαστε η λογική να πρυτανεύσει και σύντομα, σε μια επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να επανέλθουμε στο πρότερο καθεστώς, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία απαιτείται για την επικαιροποίηση του αντίστοιχου ΦΕΚ  η αυξημένη πλειοψηφία των 21 ψήφων.