Αλεξανδρούπολη / Τριήμερο δράσεων με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό του ποδηλάτου

Με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό του ποδηλάτου 3 Ιούνιου ο Δήμος  Αλεξανδρούπολης  στο πλαίσιο δράσεων που έχει αναλάβει για να προωθήσει το ποδήλατο ως μέσον μετακίνησης και ως ένα πολυτιμότερο εργαλείο στην βιώσιμη ανάπτυξη, διοργανώνει  τριήμερο δράσεων (3,4 και 5 Ιουνίου)  σε συνεργασία με τον ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο της  πόλης.

Η επίσημη έναρξη θα γίνει στις 3 Ιουνίου στις 8μμ με ποδηλατοβόλτα με σημείο εκκίνησης την στροφή του Εγνατία, ενώ πριν την επίσημη έναρξη θα γίνει βράβευση της Αλεξανδρούπολης ως πόλης η οποία είναι φιλική προς τους χρήστες του ποδηλάτου. Επίσης θα γίνουν δράσεις  και για μικρά παιδιά στο πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής.

Διαβάστε ακόμη  2,5 (τουλάχιστον) χαμένα χρόνια για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

«Με αυτές τις εκδηλώσεις θέλουμε να δώσουμε κίνητρο να χρησιμοποιείται το ποδήλατο να γίνονται πιδαλιές και  να περάσουμε το μήνυμα και την εξοικείωση προς τους Αλεξανδρουπολίτες ότι, πρέπει να προάγουμε το ποδήλατο ως μέσον μιας ασφαλούς αλλά και φιλικής προς το περιβάλλον μετακίνησης, διασκέδασης και αναψυχής, »σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης.