Αλέξης Τσίπρας: «Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση Πολάκη»

Η πρώτη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη

Την πρώτη του τοποθέτηση για την παραπομπή του Παύλου Πολάκη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι ο ίδιος έλαβε την απόφαση.

«Εγώ αποφάσισα τη παραπομπή και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ» είπε μιλώντας στο Συνέδριο ygeiamou 2023.

Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον του Πολάκη στο κόμμα, ο Α. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται γιατί ανάρτησε κάποιες προεκλογικές θέσεις που απέχουν από τις επεξεργασμένες θέσεις του κόμματος για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην κυβέρνηση για να γκρεμίσει ή να εκδικηθεί. Θα έρθει για να χτίσει. Αυτή η κυβέρνηση έχει χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη. Αυτό δεν αντιμετωπίζεται με προγραφές, αλλά με θεσμικές παρεμβάσεις, ώστε ο κάθε Σρόιτερ να μπορεί να ασκεί κριτική όσο θέλει.

Έχω τη δυνατότητα να κρίνω την αξιολόγηση των πράξεων που θεωρώ ότι εκθέτουν το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και κάθε σοβαρό κόμμα έχει όργανα. Εκεί θα κριθούν και θα αποφασιστούν όλα.

Εγώ αποφάσισα χθες την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας και την καθαίρεσή του από τη θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ σχολιάζοντας τα όσα είπε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε: «Δεν σκοπεύουμε να κοιμηθούμε. Θα δώσουμε τη μάχη για την αλλαγή στον τόπο. Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη πρόεδροι ανεξάρτητων Αρχών μίλησαν στην PEGA για τις παρακολουθήσεις. Κατέθεσαν ότι υπάρχουν 300 μηνύματα. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάζει η συζήτηση για μία ανάρτηση Πολάκη».

Σε ερώτηση για το αν το προηγούμενο διάστημα ανέχθηκε την αποκλίνουσα συμπεριφορά του Πολάκη, ο Τσίπρας απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στέλνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας στελέχη του επειδή έχουν άλλη άποψη. Είναι άλλο να λες την άποψή σου κι άλλο την ώρα της προεκλογικής περιόδου να καταθέτει ένα άλλο σχέδιο κι άλλο να απαντά σε συνεντεύξεις. Να είμαι απόλυτα σαφής και δίκαιος. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε δημοσιογράφους ως συμμορίτες. Δεν υπήρχε η ίδια αντίδραση. Ο κ. Γεωργιάδης έλεγε για την κ. Τουλουπάκη ότι θα τη γδάρει και θα την πάει φυλακή. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει τα όποια προβλήματα παραφωνίας με δημοκρατικές διαδικασίες. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκπέμπεται από τις συλλογικές διαδικασίες. Θα έρθουμε στη διακυβέρνηση για να δημιουργήσουμε, όχι για να εκδικηθούμε ή να γκρεμίσουμε».

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θεωρεί ότι το θέμα προκαλεί ζημιά στο κόμμα, ο ίδιος απάντησε: «Αντί να ασχολούμαστε με τις προγραμματικές μας θέσεις, ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη. Αύριο θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για την πρώτη κατοικία. Ελπίζω τα ΜΜΕ να δώσουν λίγο περισσότερο χώρο στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Εύχομαι στην προεκλογική περίοδο να συζητηθούν όλα τα θέματα και μεταξύ εμού και του κ. Μητσοτάκη».

Πηγή: newsbreak.gr

Διαβάστε ακόμη  Αυτό ήταν το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα μέχρι το 2019 που «έβλεπε» 170χλμ