Τα δώρα που ο καθένας θέλει να κάνει τα Χριστούγεννα συνήθως δεν προέρχονται από το πνεύμα των Χριστουγέννων μόνο αλλά από την ευαισθησία που έχει όλο τον χρόνο να φροντίζει τους συνανθρώπους του η να μοιράζεται μαζί τους πράγματα.

Διαδικτυακές ομάδες και όχι μόνο συγκεντρώνουν πράγματα. Πρόσφατα ομάδα μάζεψε 16 κούτες ρούχα και κουβέρτες για τους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα αττικής. Άλλος έδωσε άλλος πακετάρισε άλλος τα μετέφερε στο ταχυδρομείο ενώ παράλληλα μαζεύονται πράγματα σε κάποια αποθήκη για συνανθρώπους μας που έχουν άμεσα ανάγκη και δίνονται το ίδιο άμεσα.

Ένα ζευγάρι από μια άλλη διαδικτυακή ομάδας βοήθειας εδώ και χρόνια και πολύ πριν την σύνδεση τους με το ιντερνέτ στις γιορτές κάνουν τεράστιες κούτες με τρόφιμα από το κατάστημα τους και τις στέλνουν πάντα ανώνυμα σε οικογένειες. Παράλληλα πάντα συμμετέχουν στην όποια έκκληση για βοήθεια δίνοντας τρόφιμα σε οικογένειες. Μια γυναίκα που δεν έχει fb ψάχνει φούρνους και προτείνει τις οικογένειες που πρέπει να παίρνουν τα περισσεύματα των φούρνων. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι φούρνων έχουν αναλάβει να πηγαίνουν ότι περίσσεψε στα σπίτια των οικογενειών αυτών.

H γνωστή σε όλους εθελόντρια κυρία Φωτεινή πέρα από τις περιβαλλοντολογικές δράσeiς ( καθαρίζει μόνη της ακτές και κάδους εθελοντικά ) κάνει μαρμελάδες και τις μοιράζει τόσο στο κοινωνικό παντοπωλείο αλλά και στους δικούς της ανθρώπους βρίσκοντας χρόνο από την εργασία που πάλι προσφέρει εθελοντικά στην δημοτική βιβλιοθήκη.

Πόσο απλό και όμορφο να βρίσκεις τρόπους να κάνεις χαρούμενους ανθρώπους; Αυτές τις μέρες η κυρία φωτεινή μας φτιάχνει μαζί με άλλους εθελοντές τα στολίδια για το πάρκο Χριστουγέννων.

Άλλοι πιο φτωχοί απ τους φτωχούς όταν παίρνουν από τις δομές τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά, τα μοιράζονται με άλλες οικογένειες . Είναι ακριβώς αυτό το σημείο που πλούσιοι και φτωχοί γίνονται ένα όταν σε μια έκκληση για βοήθεια δεν ανταποκρίνονται μόνο όσοι βιώνουν η βίωσαν την φτώχεια αλλά και άνθρωποι εύποροι που άνετα μπορούν να προσφέρουν βοηθώντας διπλά, διότι όταν απαλλάξεις έναν άνθρωπο που θα στερηθεί για να δώσει, βοηθάς τόσο αυτούς που έχουν ανάγκη όσο και αυτούς που ναι μεν έχουν ανάγκη αλλά είναι διατεθειμένοι να μοιράζονται.

Ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες, μωρουδιακά, τρόφιμα, έπιπλα, χρήματα κλπ πάνε και έρχονται. Ανακύκλωση της διπλής αγάπης του παίρνω και δίνω και έτσι ο καθένας έχει τον ρόλο του μέσα σε αυτή την μικρή αλλά πανέμορφη από αγάπη κοινωνία μας. Αλλά όχι μόνο… Ψητοπωλεία εστιατόρια και ταβέρνες στέλνουν συχνά φαγητό σε συνανθρώπους μας. Το κοινό μυστικό όλων μας θέλω να πιστεύω.

Στην κοινωνία λοιπόν των 10 – 15 ανθρώπων που όταν πρόσφατα κόπηκε ρεύμα σε οικογένεια με παιδί και μάζεψε σε μια ημέρα τα χρήματα για το ρεύμα είναι αφιερωμένη η στήλη των αληθινών ιστοριών σήμερα, σε όλους τους παραπάνω που αναφερθήκαμε. Και άλλους εκατοντάδες χιλιάδες αγνώστους που είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν και δίνουν την μάχη της ανθρωπιάς.

Βέβαια δεν ξεχνάμε και κάποιες άλλες κυρίες που είχαν την γλυκιά “πονηρία” να σκαρώσουν πίσω από την πλάτη μέλους ομάδας βοήθειας του fb μια κρυφή δράση μαζεύοντας χρήματα για σχολικά είδη και παπούτσια για τα παιδιά της φίλης τους.

Σε όλους όσους προφέρουν καθημερινά και εμείς δεν θα το μάθουμε ποτέ και στα πολλά ωραία συναισθήματα των παραπάνω πράξεων που προσφέρουν αγάπη, συγκίνηση, πολλά δάκρυα αγάπης, και χαράς, δώρα αγάπης, ψυχής, στο κλίμα των εορτών και όχι μόνο….
Είθε τα λιγοστά παραδείγματα μας να δώσουν δύναμη κουράγιο και ελπίδα σε ολους.

Εμείς με την σειρά μας και με την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών μας κάνουμε τα εξής δώρα αγάπης στο αναγνωστικό μας κοινό εν όψη των Χριστουγέννων θέλοντας να σας δώσουμε χαρά.

Η κλήρωση θα γίνει στις 17/12 το απόγευμα και θα την ανεβάσουμε σε video για το αξιόπιστο της διαδικασίας. Τα δώρα είναι τα παρακάτω:

1) 1 σετ αλυσίδες χιονιού για Ι.Χ επιβατηγό αυτοκίνητο από το κατάστημα ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
2) 1 σέρβις ελαστικών από το κατάστημα ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
3) 1 πουκάμισο ανδρικό Bostonian’s 100% βαμβακερό από το κατάστημα ALTA MODA
4) 2 ημέρες διαμονή αξίας 30€ για τον σκύλο σας στο ξενοδοχείο σκύλων JUST IT DOG
5) 1 συνεδρία βασικής υπακοής σκύλου αξίας 25€ από την εκπαιδεύτρια σκύλων Μένια Νικολαιδου
6) 1 γεύμα αξίας 20 ευρώ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ
7) Μπουγάτσα αξίας 20 ευρώ από το κατάστημα Ο ΣΟΥΦΛΙΩΤΗΣ

Για να συμμετέχετε στην κλήρωση, στο κάτω μέρος του άρθρου, υπάρχουν τα σχόλια fb. Γράψτε τη λέξη “Συμμετέχω”.

Εγώ η άλλη – Ζέτα Γκούσκου

Η στήλη Αληθινές Ιστορίες έρχεται κοντά σας με την υποστήριξη των χορηγών: