Πριν πολλά χρόνια ένας νεαρός ναυτικός, Ολλανδός, έφτασε στην Αλεξανδρούπολη με το καράβι και για κακή του τύχη βρέθηκε με την παρέα του σε πολυσύχναστη ντίσκο της εποχής. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 80!

Με την πρώτη ματιά ερωτεύτηκε την νεαρή που χόρευε και χαμογελούσε συνέχεια.  Δεκαετίες μετά η ίδια περιγράφει:

“Με κοιτούσε και τον κοιτούσα έντονα, ρώτησε για έμενα και έτσι έγινε η γνωριμία. Την άλλη μέρα ήταν τα γενέθλια του και μας κάλεσαν όλους για φαγητό στο καράβι έτσι πήγα με την παρέα μου. Του έδωσα το τηλέφωνο μου και δεν σταματούσε να με παίρνει τηλέφωνο στο σπίτι. Κάποια στιγμή περίπου μετά από έναν χρόνο και αφού προσποιήθηκα ότι είμαι ερωτευμένη μαζί του,  είπε ότι θα έρθει να με ζητήσει σε γάμο από τους γονείς μου. Του έλεγα ναι ότι θέλω να τον παντρευτώ και να πάω μαζί του στην Ολλανδία μόνο και μόνο για να γελάσω με την παρέα μου. Μια μέρα όμως μου ανακοίνωσε ότι έβγαλε εισιτήρια και έρχεται.

Όπως είπα του έλεγα ψέματα ότι τον αγαπώ και απλά μετέφερα στις φίλες και στους φίλους μου αυτά που μου έλεγε και γελούσαμε. Δεν περίμενα ότι εννοούσε όσα έλεγε και με έπιασε πανικός όταν είπε ότι θα έρθει να με ζητήσει σε γάμο!

Ήμουν μόνο 17 χρονών δεν ήξερα τι να κάνω. Ενημέρωσα τους δικούς μου ότι θα έρθει Αλεξανδρούπολη και ζήτησα να μην του ανοίξουν όταν έρθει στο σπίτι (ήξερε την οδό και τον αριθμό από την αλληλογραφία μας).

Όλη την μέρα χτυπούσε το κουδούνι η μητέρα μου δεν άντεξε και του άνοιξε την πόρτα ενώ εγώ είχα κρυφτεί για να μην με δει. Είχε φέρει πολλά και πλούσια δώρα σε όλους. Τελικά εμφανίστηκα δεν μπορούσα να κρύβομαι. Πήγε να μείνει σε ένα ξενοδοχείο και όσο μπορούσα τον απέφευγα με την δικαιολογία ότι είμαι ανήλικη.

Έφυγε και γύρισε πίσω στην Ολλανδία με το όνειρο να φτιάξει το σπίτι μας κάτι που εγώ δεν του αρνήθηκα συνεχίζοντας να γελάω με την παρέα μου μαζί του. Δεν του αρνήθηκα καν να μην αφήσει την δουλεία του στα καράβια για μένα, ακόμα και τα χρώματα από τους καναπέδες και τις κουρτίνες διάλεξα αφού με ρωτούσε.

Διαβάστε ακόμη  Νέες εισαγωγές στο ΠΓΝΑ, 2 κρούσματα σε γάμο στο Τυχερό

Το σπίτι και η ζωή μου ήταν εκεί μαζί του όπως την ονειρευόταν αυτός και όσο εκείνος ονειρευόταν τον γάμο του μαζί μου και έφτιαχνε το σπίτι μας φυσικά εγώ συνέχιζα να τον κοροϊδεύω και να γελάω με τους φίλους μου για όσα έκανε για μένα στην Ολλανδία.

Κάποια μέρα του είπα ακόμα ένα ψέμα ότι ερωτεύτηκα κάποιον άλλο άνδρα και θα παντρευτώ αυτόν…. Έψαχνα τρόπο να τον ξεφορτωθώ. Ήταν και η τελευταία φορά που μίλησα μαζί του. Ποτέ δεν με ενόχλησε ξανά. Μετά από έξι μήνες περίπου είχα την ιδέα να πάρω τηλέφωνο να δω τι κάνει. Στο τηλέφωνο απάντησε η μητέρα του. Τόσο πολύ δεν με είχε βρίσει κάποιος.

Μου είπε ότι κατέστρεψα το παιδί της και να μην τολμήσω να ξανά πάρω τηλέφωνο.

Σήμερα αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια και τον βρήκα στο fb, είδα φωτογραφίες του και διαπίστωσα ότι είναι παντρεμένος και έχει ένα μικρό κοριτσάκι. Του έκανα αίτημα φιλίας αλλά δεν το έχει αποδεχτεί ακόμα…. Μπορεί όμως να μην το έχει δει ακόμα… Ακόμα γελάμε με τις φίλες μου όταν λέω αυτή την ιστορία.”

Tα παραπάνω διηγήθηκε η ίδια η πρωταγωνίστρια της ιστορίας….

Σημείωση από την Εγώ η άλλη: Γνωρίζοντας την κοπέλα, ξέρω ότι είναι πάντα χαρούμενη, χαμογελαστή με μπόλικο χιούμορ, όμως δεν γνωρίζω ούτε ρώτησα να μάθω εάν λυπάται για αυτή την συμπεριφορά της ίσως γιατί δεν ήθελα να μάθω, για να μην απογοητευτώ. Έψαξα το προφίλ του Ολλανδού αφού φρόντισα να μάθω το όνομα του και διαπίστωσα ότι είναι ένας όμορφος άνδρας το ίδιο και η οικογένεια του.

Πραγματικά νιώθω ότι είναι η πιο τραγική ερωτική ιστορία που έχω ακούσει και πάντα θα με προβληματίζει αυτή η συμπεριφορά της κοπέλας, απέναντι στον ειλικρινή και ανιδιοτελή έρωτα  ενός αγοριού που αγαπά πραγματικά και έκανε τα πάντα για τον έρωτα του. Αναρωτιέμαι πόσο μπορεί να πληγώθηκε ο άνθρωπος αυτός. Ελπίζω να ζει ευτυχισμένος. Εσείς τι λέτε;

Ζέτα Γκούσκου – Εγώ η άλλη

Οι αληθινές ιστορίες κοντά σας με την ευγενική υποστήριξη των: