Τα πρωτοχρονιάτικα δέματα αγάπης απλών ανθρώπων προς τους συνανθρώπους τους ήταν και φέτος μια πραγματικότητα ένας αγώνας ανθρώπων που ένωσαν τις μικρές και τις μεγάλες δυνάμεις τους ώστε να μην μείνει κανένα τραπέζι άδειο.

Διάφορες δράσεις κρυφές και φανερές με δωροεπιταγές, χορηγίες, κούτες με τρόφιμα δόθηκαν με αγάπη ανάμικτα συναίσθημα δάκρυα συγκινήσεις χαράς και λύπης που αναμίχτηκαν μέσα στα χρώματα των Χριστουγέννων.

Τώρα που τέλειωσαν οι γιορτές κάποιοι θα νομίζουν ότι σταμάτησε η βοήθεια άρα και η αγάπη; Όχι ποτέ δεν σταματά το να είσαι δοτικός και να μοιράζεσαι όσα έχεις. Η Μαρία ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμη να βοηθήσει όταν της ζητηθεί το ίδιο και η Θεοδώρα, η Ράνια, η Φωτεινή, ο Κλέων, ο Θοδωρής, ο Γιάννης, η Χριστιάνα, η Βικτώρια, η Βίβιαν, η Γιάννα, και πολλοί άλλοι. Ονόματα καθημερινά όπως Μαρίνα και Αλεξάνδρα ,ο Αντώνης και η Καρίνα , η Χρυσούλα, κάποιοι γνωστοί και άλλοι άγνωστοι μεταξύ τους. Άνθρωποι με μαγαζιά που αγωνίζονται καθημερινά να τα κρατήσουν ανοιχτά. Συνταξιούχοι, εργάτες, απλές νοικοκυρές και μάνες.

Σας θυμίζουν κάτι τα ονόματα τους; Είναι εκατοντάδες δεν είναι κάποιος σύλλογος η κάποια ΜΚΟ, ότι κάνουν το κάνουν κρυφά. Άλλος με το ένα, άλλος με πολλά γεμίζουν καρδιές τόσο που δεν χρειάζεται πια να οργανώσεις μια δράση βοήθειας αλλά αρκεί να πάρεις δυο τηλέφωνα και να πεις ότι ένα παιδί κρυώνει , μια μάνα δεν έχει να δώσει γάλα στα παιδιά της.
Έτσι απλά και ανθρώπινα έφυγε η παλιά χρονιά με ενώσεις ανάγκης και αγάπης γεννώντας ένα μπουκέτο βοήθειας χαράς, εμπιστοσύνης, μεταξύ γνωστών και άγνωστων ανθρώπων που νοιάζονται ο ένας για τον άλλο. Γιατί η αγάπη δεν έχει την ημερομηνία μόνο των γιορτών και οι άνθρωποι δεν δυσκολεύονται μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα αλλά καθημερινά.
Και εάν εμείς που μπορούμε να στερηθούμε και να μοιραστούμε τα όσα έχουμε, τότε μπορείς και εσύ να βοηθήσεις τον φίλο σου, το γείτονα, τον άγνωστο, με πίστη γιατί πίστη δεν είναι μόνο η πίστη στον θεό αλλά και η πίστη στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο και αν μια χούφτα άνθρωποι μπορούν, μπορείς και εσύ. Κι αν είσαι από αυτούς που χρειάζεσαι βοήθεια δεν πειράζει μην φοβάσαι δώσε από αυτά που μπορείς δεν είναι ανάγκη να είναι χαρτονόμισμα ούτε μακαρόνια η σάλτσα απ το ντουλάπι σου στην κουζίνα, αλλά απ το ντουλάπι της καρδιά σου.

Με πίστη στην αγάπη σίγουρα ανοίγεις την καρδιά του αλλού και τότε βλέπεις το θαύμα γιατί και άλλες καρδιές θα ανοίξουν για να σου στείλουν πολλά περισσότερα απ όσα έδωσες. Τότε μόνο η αγάπη δεν χάνεται αλλά ανακυκλώνεται, σκορπίζει παντού μοιράζεται και απαλύνει τους πόνους της καρδίας της δικής σου και των άλλων.
Αφιερωμένο στους ανθρώπους που έχουν πίστη και αγάπη.
Καλή χρονιά.

Εγώ η άλλη, Ζέτα Γκούσκου

Η στήλη Αληθινές Ιστορίες έρχεται κοντά σας με την υποστήριξη των χορηγών: