Αληθινές Ιστορίες: Ο Δημήτρης εξομολογείται την εγκατάλειψη από την πρώτη σύζυγο… και τη νέα του ζωή

Η Ελένη άφησε τα παιδιά της στον άνδρα της όταν ερωτεύτηκε τον Κώστα. Έφυγαν στην Αθήνα και μετά σχεδόν χάθηκαν τα ίχνη της.

Περιγράφει ο άνδρας της Ελένης και πατέρας των παιδιών Δημήτρης.

Στην αρχή ήταν ένα μεγάλο σοκ. Δεν ήξερα ότι η Ελένη είχε εραστή και την ίδια ώρα έπρεπε να κοιτάξω τα δυο μικρά παιδιά μου τα οποία πήγαιναν στο δημοτικό σχολείο τότε.
Ήρθε η μητέρα μου από το χωρίο μέχρι να δω τι θα κάνω. Τα παιδιά μου την ζητούσαν και με ρωτούσαν για την μητέρα τους και δεν ήξερα τι να πω. Πέρασα πολύ δύσκολες ώρες αισθανόμουν προδομένος και φοβισμένος ήθελα να βγω έξω να πιώ να μεθύσω μέχρι να σκάσω, να τα σπάσω όλα μέσα στο σπίτι αλλά δεν το έκανα ποτέ αν και κόντευα να τρελαθώ. Δεν ήθελα να με δουν έτσι οι φίλοι μου ούτε η καημένη η μάνα μου και πάνω απ’ όλα τα παιδιά μου αλλά έτσι και αλλιώς είχα εξευτελιστεί.

Η Ελένη δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, έμαθα από κάποιον φίλο από την δουλεία ότι είχε σχέση με τον Κώστα για έναν ολόκληρο χρόνο και από τότε δεν προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί της. Οι ημέρες μου περνούσαν εύκολα, όμως για πολύ καιρό δεν μπορούσα να κοιμηθώ ήσυχος ειδικά όταν η μάνα μου έπρεπε να φύγει γιατί είχε αφήσει πίσω στο χωρίο τον πατέρα μου.

Μια φίλη της Ελένης η Μαρία προσφέρθηκε να βοηθήσει με το να παίρνει τα παιδιά από το σχολείο και εγώ αναγκάστηκα να πάρω γυναίκα για να καθαρίζει και να μας κάνει ένα πιάτο φαγητό που και που.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

Η Ελένη μου έστειλε αίτηση διαζυγίου έξι μήνες μετά. Μου παραχώρησε την επιμέλεια των παιδιών μας και δεν ήρθε να τα δει ούτε μια φορά. Τα παιδιά μου είχαν στήριξη από μια ψυχολόγο που μου σύστησε η Μαρία η φίλη μας , που έπαιρνε τα παιδιά από το σχολείο.

Με την Μαρία δεν αργήσαμε να γίνουμε ζευγάρι. Η Μαρία πολλές φορές όταν πήγαινα να πάρω τα παιδιά, μου έκανε το τραπέζι και τα παιδιά συχνά δεν ήθελαν να φύγουν από το σπίτι της Μαρίας αφού ήταν και φίλοι με την κόρη της Μαρίας. Έτσι μετακόμισε στο σπίτι μας μαζί με την κόρη της.

Η Ελένη έκανε ακόμα ένα παιδί από ότι μάθαμε και χώρισε δεν ξέρω που βρίσκεται. Δεν καταλαβαίνω τι είδους γυναίκα αγάπησα και παντρεύτηκα. Ευτυχώς βρέθηκε στην ζωή μου η Μαρία. Φροντίζει εμένα, τα παιδιά το σπίτι και μου έχει σταθεί όσο κανένας άλλος στον κόσμο.

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα εμένα μόνος μου με δυο παιδιά ούτε πέρασε από το μυαλό μου. Το Μαράκι δεν θα το άλλαζα με τίποτα στον κόσμο.
Η Μαρία συμπληρώνει επάνω στην συζήτηση μας: Ο γάμος μας έγινε στην Ξάνθη ήμασταν μόνοι μας εμείς και τα παιδιά. Έχουμε αποφασίσει να μην κάνουμε άλλο παιδί. Σαν την ψυχή του Δημήτρη στον κόσμο δεν υπάρχει….

Εκείνος έσκυψε και την φίλησε.
Συνεχίσαμε το φαγητό μας και την συζήτηση και τους θαύμαζα. Ίσως να υπάρχει και το τέλειο ζευγάρι σκέφτηκα….

Ζέτα Γκούσκου, Εγώ η άλλη.

Η στήλη υποστηρίζεται από τους χορηγούς: