Αληθινές Ιστορίες: Η Βάσια, η βιαστική απόφαση για γάμο, η εγκυμοσύνη και η κακοποίηση

Η Βάσια 20 χρονών μόλις γνώρισε στην Αλεξανδρούπολη τον Μάνο στρατιωτικό από την Αθήνα αρραβωνιάστηκαν και αμέσως και έφυγαν για να ζήσουν με την μητέρα του στην Αθήνα και να παντρευτούν αφού αυτός πρώτα… εγκατέλειψε τον στρατό.

Της έλεγε ότι είχε επιχειρήσεις και σπίτια δικά του όμως γρήγορα η Βάσια διαπίστωσε ότι ούτε σπίτια υπήρχαν ούτε επιχειρήσεις παρά μόνο η τεμπελιά και τα ψέμματα του Μάνου ο οποίος δεν ήθελε με τίποτα ποτέ να πάει να δουλέψει.

Η Βάσια είχε μείνει έγκυος και δεν είχε πολλές επιλογές από το να μένει στην πεθερά της. Εκείνος έφευγε και ξόδευε την περιουσία της μάνας του στα καζίνο και στα μπαρ.

Συχνά η Βάσια έβρισκε στις τσέπες του προφυλακτικά, χαρτάκια με τηλέφωνα από γυναίκες έως και φωτογραφίες τους. Όταν αντέδρασε άρχισε να την χτυπάει αν και έγκυος και από τότε δεν σταμάτησε να τη δέρνει. Μέχρι και με όπλο την απείλησε!Στο μεταξύ είχαν φύγει από το σπίτι της μητέρας του και νοίκιασαν δικό τους σπίτι. Εκεί η Βάσια ανακάλυψε ότι ο Μάνος κάπνιζε χασίς.

Το μωρό γεννήθηκε. Την κλείδωνε πολλές φορές μέσα στο σπίτι χωρίς γάλα και πάνες για το μωρό και χωρίς φαγητό για εκείνη. Κάποιες φορές μάλιστα το ρεύμα ήταν κομμένο και εκείνη μέσα κλειδωμένη με το παιδί της να υποφέρει. Μια μέρα της έδωσε 5.000 δραχμές να πάει επιτέλους για ψώνια, τότε βρήκε την ευκαιρία να πάρει την μητέρα της τηλέφωνο στην Αλεξανδρούπολη και να της πει τι συμβαίνει. Αμέσως η μητέρα της πήγε πλήρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια της κόρης της και του μικρού εγγονού της για Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε ακόμη  Ασημένιο μετάλλιο η Κωνσταντίνα Μιχαηλίδη και χάλκινο η Αλεξάνδρα Μιχαηλίδη

Εκείνη με τις 5.000 δραχμές το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να πάει μέχρι το αεροδρόμιο και να περιμένει την πτήση για την σωτηρία της και να γυρίσει πίσω κοντά στην αγκαλιά της μητέρας της.

Λίγες μέρες μετά ο Μάνος ήταν στην Αλεξανδρούπολη, την βρήκε και την έδειρε άγρια αλλά η Αλεξανδρούπολη δεν είναι Αθήνα και δεν ήταν πια μόνη της.

Αμέσως ήρθε η αστυνομία, έγινε μήνυση και αυτός εξαφανίστηκε. Την ενοχλούσε βέβαια στα τηλέφωνα αλλά σύντομα τον συνέλαβαν στην Αθήνα για ληστεία, οπλοκατοχή και ναρκωτικά.

Στα 3 χρόνια που ήταν ο Μάνος στην φυλακή η Βάσια πήγε μερικές φορές το παιδί να το δει μετά από έκκληση της πεθεράς της. Την τελευταία φόρα που τον είδαν τον Μάνο η Βάσια και ο γιος της ήταν στην κηδεία τις μητέρας του. Ευτυχώς ενδιάμεσα σε όλα αυτά τα γεγονότα είχε βγει το διαζύγιο. Ο Μάνος εξαφανίστηκε και δεν είχε νέα του ποτέ ξανά μέχρι και σήμερα.

Η Βάσια δούλεψε πολύ στην ζωή της και δουλεύει μέχρι και σήμερα όπου βρει μεροκάματο ενώ εκείνος δεν έχει ακόμα ενδιαφερθεί για το παιδί τους.
Η Βάσια μεγάλωσε τον γιο τους και τον σπούδασε μόνη της.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής για την ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και διατηρείται το απόρρητο της συμβουλευτικής. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 – 15:00 και βρίσκεται στο Β΄ ΚΑΠΗ (1ος όροφος), Καρτάλη 2. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2551025629 και email: isotita@alexpolis.gr

Ζέτα Γκούσκου – Εγώ η άλλη