Με μία ανακοίνωση που προκαλεί θυμηδία σχολιάζει η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Έβρου της Νέας Δημοκρατίας το σάλο που έχει προκληθεί μετά από τη δημοσιοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημιουργία νέας δομής μεταναστών στο Φυλάκιο, με χωρητικότητα άνω των 1.500 ατόμων.

Στην ανακοίνωση των 740 λέξεων,  η τοπική ΝΔ, διά του προέδρου της Άκη Παρασκευόπουλου, που την υπογράφει,  αναλώνει τις μισές λέξεις σε έναν απολογισμό όσων έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό στον Έβρο, ενώ όταν επιτέλους φτάνει στο «ζουμί», μας λέει πως ο διάλογος που έχει ξεκινήσει μεταξύ κυβέρνησης και φορέων (μετά τη δημοσίευση της απόφασης και τον καταιγισμό αντιδράσεων) σύντομα θα έχει αποτελέσματα. Παράλληλα, μας ενημερώνει πως «η εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απεριόριστη όπως και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ακριτών του Έβρου».   

Αναλυτικά: 

«Με αφορμή την πρόσφατη Πρόσκληση Ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την δομή στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας και τις χθεσινές τηλεδιασκέψεις των τριών βουλευτών του Έβρου της Νέας Δημοκρατίας , του Περιφερειάρχη Α.ΜΘ. και του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκηκαθώς και αυτής που πραγματοποιήθηκε με πρόσκληση του Δημάρχου Ορεστιάδος της οποίας ακολούθησε ψήφισμα, η ΔΕΕΠ Έβρου οφείλει να υπενθυμίσει ότι :

•​Με την ανάληψη των καθηκόντων της η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού, την οποία υλοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από τον Σεπτέμβριο του 2019  ξεκίνησε αθόρυβα την κοινή προσπάθεια φύλαξης των συνόρων με την συνεργασία του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας ταυτόχρονα.

•​Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε καλά προετοιμασμένη και σύσσωμη μαζί με την τοπική μας κοινωνία έδωσε στην πρώτη γραμμή τη μάχη στα σύνορα του Έβρου τον Μάρτιο του 2020 όταν η γείτονα χώρα προσπάθησε να εργαλιοποιήσει το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό ζήτημα απειλώντας την παραβίαση των συνόρων μας στις Καστανιές του Έβρου.

•​Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την ίδια περίοδο με άμεσες κινήσεις καλεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι να επισκεφθούν μαζί του το σημείο που οι ελληνικές δυνάμεις δίνουν την μάχη της αποτροπής. Ο στόχος διττός, να αποκτήσουν οι ίδιοι εικόνα των όσων συμβαίνουν και να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι η Ευρώπη είναι παρούσα και θα στηρίξει με κάθε τρόπο την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη  Τα βρήκαν κυβέρνηση και χρυσωρυχεία για τη Χαλκιδική, ακολουθεί η Θράκη;

•​Το αποτέλεσμα των κινήσεων αυτών είχε ισχυρό αποτύπωμα στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επιπλέον χρηματοδότηση της Χώρας μας για τη θωράκισή της.

•​Παράλληλα ανακοινώνεται η κατασκευή του Φράχτη ένα έργο που σήμερα υλοποιείται και σύντομα θα προστατεύει τον Έβρο μας καθώς και η ενίσχυση της Συνοριοφυλακής με επιπλέον 400 νέους άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι σήμερα έχουν αναλάβει ήδη τα καθήκοντά τους.

Είναι σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επιδείξει μεγάλη ετοιμότητα στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων δίνοντας καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα ως προς την αποτροπή και την διαχείριση των ροών αλλά και τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου στα οποία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου.

Σχετικά με την πρόσφατη Πρόσκληση Ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την δομή στο Φυλάκιο στον Βόρειο Έβρο θεωρούμε ότι ο διάλογος που έχει ήδη ξεκινήσει από την κυβέρνηση με τους βουλευτές μας, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, και τους τοπικούς φορείς θα έχει σύντομα αποτέλεσμα.

Είναι γεγονός ότι  οι ελλιπείς υποδομές και οι συνθήκες διαβίωσης στη συγκεκριμένη δομή έχουν γίνει, κατ’ επανάληψη αντικείμενο κριτικής από διεθνείς φορείς και αποτελεί επιτακτική ανάγκη η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των υποδομών της υφιστάμενης υποδομής ιδιαίτερα σήμερα που αντιμετωπίζουμε την πανδημία του COVID-19.

Η εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι απεριόριστη όπως και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ακριτών του Έβρου. 

Η πολιτική της κυβέρνησης μας δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση την μεταβολή στην  πληθυσμιακή σύνθεση της περιοχής και θα θωρακίσει ακόμα περισσότερο την αποτρεπτική μας δυνατότητα απέναντι στους σχεδιασμούς της Άγκυρας».