«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» οι απαντήσεις Αυγενάκη στα αιτήματα των αγροτών του Έβρου

Γενικόλογος, χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη συνάντησή του με αγρότες και από τον Έβρο, το μεσημέρι της Κυριακής στην Κομοτηνή

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής, σημείωσε πως «οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον κ. Αυγενάκη ήταν γενικόλογες και δεν είχαν χρονοδιάγραμμα για πληρωμές, ενώ πολλά ερωτήματα έμειναν αναπάντητα», όπως είπε. Ο ίδιος χαρακτήρισε «λανθασμένη τη στάση του υπουργού απέναντι στους αγρότες του Έβρου, οι οποίοι ήθελαν μόνο να κάνουν διάλογο και να συζητήσουν μαζί του τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν», σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής. Σχολίασε, τέλος, ότι «όλοι είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους, και ο κ. Αυγενάκης έκανε την επιλογή του και κρίθηκε γι’ αυτήν από τους αγρότες». Επιπλέον και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, σχολιάζει ότι από την εν λόγω σύσκεψη δεν βγήκαν ουσιαστικές απαντήσεις, παρά μόνο οι αγρότες «βρέθηκαν αντιμέτωποι με την υπεροπτική στάση του υπουργού, που ανέλυσε το πρόγραμμα της κυβέρνησης, το οποίο, όμως, καμία σχέση δεν έχει με τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν». Η Ομοσπονδία σχολιάζει επίσης τη ματαίωση της συνάντησης που περίμεναν να έχουν στην Αλεξανδρούπολη οι αγρότες με τον κ. Αυγενάκη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «στη σύσκεψη της Κομοτηνής ο υπουργός δεν πρόλαβε να απαντήσει γιατί θα συναντούσε τους πυρόπληκτους συναδέλφους τους, και δεν συναντήθηκε με τους πυρόπληκτους αγρότες γιατί απαντούσε στους αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη στην Περιφέρεια».

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

Εντωμεταξύ, στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων συγκεντρώνονται σήμερα οι αγρότες του Έβρου, επιδιώκοντας να στείλουν «μήνυμα» ετοιμότητας για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, εάν δεν ικανοποιηθούν από τα αποτελέσματα της σύσκεψης που έχει σήμερα με τη 15μελή- αντιπροσωπευτική από όλη την Ελλάδα- επιτροπή τους, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αγρότες του βορείου Έβρου, που έχουν βγάλει περίπου 100 τρακτέρ από το περασμένο Σάββατο στη γέφυρα των Καστανεών, έχουν μεταβεί στο τελωνείο του Ορμενίου, ενώ οι συνάδελφοί τους από τα νότια του νομού από εχθές είχαν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάλεσμα συγκέντρωσης στο τελωνείο των Κήπων, από τις 11 το πρωί, με το δηκτικό σχόλιο «έχουμε συνάντηση αύριο, μην πείτε κι εσείς ότι δεν είχαμε ραντεβού».