Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση των 15 φωτιστικών ιστών στο τμήμα ανάπλασης του πλατανότοπου Μαΐστρου. Στους ιστούς και σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα τύπου Led καθώς και υπόγειο δίκτυο παροχής ρεύματος.
Παράλληλα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχώρησε στην κατασκευή βρύσης με λιθοδομή στο τμήμα ανάπλασης του πλατανότοπου. Στο τμήμα ανάπλασης έχουν προβλεφθεί 2 σημεία υδρολυψίας για τις ανάγκες των επισκεπτών, τα οποία το επόμενο διάστημα θα συνδεθούν από συνεργείο της ΔΕΥΑΑ.
Στο μεταξύ σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημ. Κοινότητας Αλεξανδρούπολης κ. Ναϊτίδη, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αξιοποίηση και ανάδειξη του πλατανότοπου Μαΐστρου , αλλά και διαφύλαξης και προστασίας του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της Αλεξανδρούπολης, για πρώτη φορά σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, θεσπίζεται κανονισμός λειτουργίας.
“Θεσπίζουμε τον κανονισμό προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών, τη βέλτιστη χρήση του χώρου, ούτως ώστε να προστατεύεται η δημοτική περιουσία, και ταυτόχρονα να καταστήσει τον πλατανότοπο της Μαΐστρου πόλο έλξης για σκοπούς αναψυχής, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Στον κανονισμό θα αναφέρονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις του Δήμου, οι υποχρεώσεις και δικαιώματα των επισκεπτών κατά τη χρήση του χώρου, ομαδικές επισκέψεις και δράσεις, καθώς επίσης και οι κυρώσεις στους παραβάτες.Πρίν την κατάθεση του προσχεδίου του κανονισμού θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση σχετικά με την κατάθεση προτάσεων και απόψεων από τους δημότες.” τονίζει ο κ. Ναϊτίδης στη σχετική ενημέρωση που δημοσίευσε.