Ιαματικά Λουτρά Τραϊανούπολης: Δεν υπάρχει φάκελος στο υπουργείο για το ειδικό σχήμα λειτουργίας;

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη απέστειλε ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας Ανέστης Αναστασιάδης, ζητώντας ενημέρωση για τα ιαματικά λουτρά Τραϊανούπολης, που είναι εδώ και περίπου 2 χρόνια κλειστά για το κοινό, ενώ τους τελευταίους μήνες φιλοξενούν αστυνομικούς που επιχειρούν στον Έβρο.

Όπως αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης, ο προηγούμενος Δήμαρχος έδινε την εντύπωση ότι τα ιαματικά λουτρά θα έμπαιναν σε μία τροχιά ανάπτυξης, αντ’ αυτού, ο σημερινός Δήμαρχος αναφέρει ότι για να λειτουργήσουν ξανά τα λουτρά θα πρέπει να εξασφαλιστεί από το αρμόδιο υπουργείο το ειδικό σήμα λειτουργίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη, «όπως γνωρίζουμε δεν υπάρχει κανένας φάκελος στο υπουργείο για να αποκτήσετε ειδικό σήμα λειτουργίας της λουτρόπολης» !

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο:

«Κύριε δήμαρχε

από την ημέρα της εκλογής σας δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε επαφή προκειμένου να σας συγχαρούμε για τα νέα σας καθήκοντα.

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα Λουτρά Τραϊανούπολης, τα οποία απέχουν 14 περίπου χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Ως σύλλογος έχουμε επισκεφτεί πάρα πολλές φορές τη συγκεκριμένη Λουτρόπολη και εκείνο που διαπιστώσαμε τελευταία είναι το ένα μερικό κλείσιμό της και όχι την ανάπτυξη που περιμέναμε.

Ο προηγούμενος δήμαρχος, κατά καιρούς με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου αλλά και της αρχαιολογικής υπηρεσίας, μάς έδινε την εντύπωση ότι κάτι καλό θα υλοποιηθεί σε αυτή την ιστορική Λουτρόπολη, από τη στιγμή, μάλιστα, που βρίσκεται πλησίον μιας Πόλης δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, όπως είναι η Αλεξανδρούπολη, στα τόσα χρόνια που παρακολουθούμε την υπόψη Λουτρόπολη μάλλον διαπιστώνουμε το αντίθετο. 

Σε πρόσφατο συνέδριο για τον τουρισμό στον δήμο σας περιμέναμε μια ενημέρωση σχετικά με την ανάπτυξη της λουτρόπολης αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και μάλλον δικαιολογήσατε αυτήν την αδράνεια ότι τα λουτρά δεν έχουν ειδικό σήμα λειτουργίας και δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ όπως γνωρίζουμε δεν υπάρχει κανένας φάκελος στο υπουργείο για να αποκτήσετε ειδικό σήμα λειτουργίας της λουτρόπολης.  

Διαβάστε ακόμη  Κλέων Γρηγοριάδης: Η αιχμηρή απάντηση για το περιστατικό με το πουκάμισο

Σχετικά με τα προβλήματα του Έβρου πληροφορηθήκαμε ότι στο υπάρχον ξενοδοχείο έχουν  στεγαστεί  προσωρινά οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής μιας και δεν υπάρχει  κίνηση λουόμενων. 

Επειδή, όπως γνωρίζετε, στη χώρα μας ισχύει κατά κόρο το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», θέλουμε να πιστεύουμε ότι η προσωρινή αυτή κατάσταση δεν θα διαιωνισθεί, όπως με φιλοξενία προσφύγων σε άλλες λουτροπόλεις της χώρας μας. 

Θέλουμε κύριε Δήμαρχε να μας ενημερώσετε, αν η νέα διοίκηση του δήμου σκοπεύει να αναβαθμίσει τη λουτρόπολη μιας και έχει αναγνωριστεί από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου τουρισμού «ΦΕΚ 1148΄, τεύχος Β΄, 2016».

Ένα άλλο θέμα που θα θέλαμε να θίξουμε είναι η εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου (5 αστέρων), το οποίο θα διαθέτει τις ανάλογες εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες για τη νεολαία μας. Επισημαίνουμε δε ότι όλες οι σύγχρονες λουτροπόλεις διαθέτουν μεγάλες πισίνες και όχι μπανιέρες. Η μελέτη αυτή, εφόσον είναι στα σχέδιά σας, θα πρέπει να προβλέπει την αξιοποίηση όλου του χώρου γύρω από τη λουτρόπολη με αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα περιπάτου, διαδρόμους για ποδήλατα κλπ.

Στην πρώτη μας αυτή επιστολή κύριε δήμαρχε δεν θέλουμε να επεκταθούμε περαιτέρω. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρετε και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο σας εφόσον περάσουν τα γνωστά γεγονότα της υγείας και τα αρκετά προβλήματα του Έβρου.

Με αυτά τα λίγα θα περιμένουμε τη δική σας απάντηση αλλά και τη δική σας πρόσκληση για μία συνάντηση μεταξύ υμών αντιπροσωπείας του συλλόγου.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο πρόεδρος 

Ανέστης Αναστασιάδης  

Υ.Γ.ΠΑΛΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών του οικισμού Τραιανούπολης αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου και η Τουριστική Ιαματική επιχείρηση του Δήμου(ΤΙΕΔΑ.). Μέσα από την προγραμματική σύμβαση θα ανακαινισθεί το ξενο-δοχείο και το εστιατόριο, θα αναδειχθούν οι σπουδαίες αρχαιότητες ενώ θα δημιουργηθούντουλάχιστον 50 θέσεις εργασίας».