Αμερικανικές επισκέψεις για τον LNG Αλεξανδρούπολης

Στην Αθήνα βρέθηκαν πριν λίγες μέρες εκπρόσωποι του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου Cheniere, πραγματοποιώντας επαφές για το έργο του LNG της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο οι εξελίξεις είναι σχεδόν καθημερινές.

Η αμερικανική εταιρία ενδιαφέρεται για να αποκτήσει το 20% της μονάδας υγροποίησης φυσικού αέριου που θα δημιουργηθεί στην Αλεξανδρούπολη, μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση το αμερικανικό ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, καθώς θα αποτελέσει έναν από τους βασικού κρίκους της ενεργειακής αποσύνδεσης της Ευρώπης από την Ρωσία, που αποτελεί βασικό ζητούμενο για την Ουάσιγκτον.

Διαβάστε ακόμη  Τον Μάιο το δεύτερο φορτίο LNG στον FSRU Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στελέχη της Cheniere βρέθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα και συναντήθηκαν με τον αρμόδιο υπουργό (Σταθάκης) αλλά και τον έλληνα μέτοχο του project (Κοπελούζος).
Η συμφωνία βεβαίως δεν έκλεισε ακόμα, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει. Για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί ότι η εν λόγω εταιρία δραστηριοποιείται στο κομμάτι του LNG και μάλιστα του σχιστοληθικού. Συνεπώς, δεν αποκλείεται, οι συναντήσεις που έγιναν στην Αθήνα να περιλάμβαναν και πρόβλεψη για μιας μορφής εμπορική συμφωνία, αναφορικά με την προμήθεια και αερίου.