Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν την πόλη της Αλεξανδρούπολης και συνομίλησαν με εκπροσώπους των τοπικών αρχών της

Χθες κατά τις πρωινές ώρες Αμερικανοί Αξιωματούχοι επισκέφθηκαν την Θράκη και συγκεκριμένα την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Η Επιτετραμμένη στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, Maria Olson καθώς και ο διευθυντής του γραφείου Νοτιο – Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Josh Huck είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών της πόλης

Η κ. Olson και ο κ. Huck συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο δηλώνοντας «ότι η συνεργασία και η υποστήριξή τους είναι συνυφασμένη με την ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας και ΗΠΑ στην περιοχή». Συνάντηση πραγματοποίησαν και στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης με τον πρόεδρο του Οργανισμού Κώστα Χατζημιχαήλ, για να ενημερωθούν για τη δυναμική της περιοχής στον τομέα της ενέργειας και των καίριων εξελίξεων.

Διαβάστε ακόμη  Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης


Όπως τονίζεται σε σχετική με την επίσκεψη τους ανακοίνωση, «Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί έναν κρίσιμο κρίκο στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, τη σταθερότητα στην περιοχή και την οικονομική ανάπτυξη», στην οποία μάλιστα γίνεται αναφορά στην ήδη διατυπωμένη θέση του Αμερικανού Πρέσβη Γιώργου Τσούνη, ότι η Αλεξανδρούπολη αποτελεί βασική δίοδο προς τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το λιμάνι διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο ως προς την ασφάλεια του ΝΑΤΟ στο Νότο, συμβάλλοντας στο να ηγηθεί η Ελλάδα στην ενεργειακή διαφοροποίηση της περιοχής, όπως μέσω της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU).


Η επίσκεψη των Αμερικανών αξιωματούχων στην Αλεξανδρούπολη «μία μικρή πόλη με μεγάλη ψυχή, με μακρά, μοναδική και ένδοξη ιστορία και πολιτισμό» ολοκληρώθηκε στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, όπου ενημερώθηκαν για τις παραδόσεις της περιοχής την οποία όπως είπαν επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα.