Ανακοινώνονται άμεσα ελαφρύνσεις για ληξιπρόθεσμα για τη Σαμοθράκη

Οι μεγάλες ζημιές σε καταστήματα στο νησί του Έβρου καθώς η καταστροφή χιλιάδων ελαιόδεντρων σε συνδυασμό με τα χιλιάδες αιγοπρόβατα που πέθαναν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, δεν αφήνουν περιθώρια. Θα πρέπει να δοθεί οικονομική ανάσα στους πληγέντες κατοίκους. Ήδη η κυβέρνηση δρομολογεί κάποιου είδους ανακούφιση χωρίς να είναι γνωστό πόση διάρκεια θα έχει και τι περιλαμβάνει. Αυτό που επιθυμούν οι κάτοικοι είναι παράταση για ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και φοροελαφρύνσεις.

Όπως έγινε γνωστό η πρώτη απόφαση έχει λάβει ήδη την υπογραφή της υπουργού κ. Παπανάτσιου η οποία δίνει παράταση στις  προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) τον Δήμο Σαμοθράκης. Για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης αναστέλλεται η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης οφειλών, των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Διαβάστε ακόμη  Τριπλάσιες αφίξεις στα νησιά με τη βίζα «εξπρές» – Ακόμη το σκέφτονται στην κυβέρνηση για τη Σαμοθράκη

Η οικονομία του νησιού αυτό το χειμώνα έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα. Σοβαρό είναι το πλήγμα και στον αγροτικό – κτηνοτροφικό τομέα. Οι άνθρωποι του νησιού θέτουν από μόνοι τους την ανακούφιση αυτή ως νούμερο ένα προτεραιότητα. Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων λοιπόν για να ξεκαθαριστεί τι διάρκεια θα έχει η ανακούφιση αυτή.