Ανακοίνωση της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Αλεξ/πολης για το λιμάνι

Στο Δημοτικό Συμβούλιο (14/11/17) η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος για τη μετατροπή μέρος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, με την εγκατάσταση μονάδας αποσυναρμολόγησης, αποθήκευσης και μεταφοράς ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων.
Η απάντηση του δημάρχου ήταν: «Ανήκουμε στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση γι’ αυτό ΟΧΙ σ’ αυτό το ψήφισμα». Πίσω απ’ αυτή τη θέση συντάχθηκαν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα την καταψήφιση του ψηφίσματος.

Από το Σεπτέμβρη άλλωστε , μετά τη διοργάνωση του συνεδρίου «Oiland Gas Forum» από το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και τις επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αλεξανδρούπολη, έχει τοποθετηθεί η δημοτική αρχή με τη δήλωση « γεωστρατηγικά το λιμάνι μας συμφέρει να το πάρει ο Αμερικανός». Η δήλωση παραπέμπει στις αστικές κυβερνήσεις των δεκαετιών μετά την υπογραφή των αμερικανικών βάσεων, στο «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς», μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και βέβαια είναι πλήρως εναρμονισμένη με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , την πολιτική της ΝΔ , της ελληνικής αστικής τάξης.

Η όξυνση των ανταγωνισμών καθιστά την Αλεξανδρούπολη στρατηγικής σημασίας περιοχή για τις ΗΠΑ. Οι αγωγοί ενέργειας απ’ όπου περνούν είναι αιματοβαμμένοι. Ο λαός μας για μια ακόμη φορά θα πληρώσει με διάφορους τρόπους τις συνέπειες της παραπέρα κλιμάκωσης της εμπλοκής της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ενάντια σε άλλους λαούς. Θα χρυσοπληρώσει, όπως έχει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, το οικονομικό κόστος, κάτι που κάνει και σήμερα με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Θα «πληρώσει» αδρά, χωρίς να έχει κανένα όφελος, την επιδίωξη της αστικής τάξης για τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση σε περιφερειακό επίπεδο, με στόχο την αύξηση των μεριδίων της στις αγορές των γειτονικών χωρών. ΟΧΙ λοιπόν στις βάσεις του θανάτου, παλιές και νέες.

Το Δημ. Συμβούλιο με τη θέση της πλήρους υποταγής στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που εξυπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη και εκθέτει το λαό σε ολέθριους κινδύνους.

ΚΑΛΟΥΜΕ το λαό της Αλεξανδρούπολης να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, με την οποία συμβαδίζουν οι πολεμικές επεμβάσεις στην περιοχή μας και σε όλο τον πλανήτη.