ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Ε.Ι.ΝΟ.ΚΥ.Θ: Βαρύς χειμώνας για το ΕΣΥ

Μέσω ενός δεικτικού κειμένου για το ΕΣΥ, η ένωση νοσοκομειακών ιατρών Θράκης, παίρνει αποστάσεις από το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση, καθώς βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το νομοσχέδιο της κας. Γκάγκα, έστω και αν αυτό τελικά έγινε νόμος.

Υπενθυμίζεται, ότι το νομοσχέδιο της Μίνας Γκάγκα, ψηφίστηκε ως νόμος στην Βουλή εν μέσω θερμών αντιδράσεων, μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΚΚΕ το καταψήφισαν, ενώ παράλληλα κατέθεσαν κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, τόσο επί της αρχής του νομοσχεδίου, όσο και των επίμαχων άρθρων για τη μερική απασχόληση ιατρών στο ΕΣΥ και τη δυνατότητα γιατρών του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο.

Έτσι το νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας τελικά μετατράπηκε σε νόμο με τους 156 βουλευτές της κυβέρνησης να το υπερψηφίζουν, 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης να το καταψηφίζουν και με 3 βουλευτές να είναι απόντες από την διαδικασία της ψηφοφορίας.

Διαβάστε ακόμη  Λευτέρης Χαμαλίδης: Θα είμαι υποψήφιος βουλευτής Έβρου με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των νοσοκομειακών ιατρών θράκης στο οποίο δηλώνεται σαφώς, ότι ως γιατροί θα βρίσκονται πάντα δίπλα στους πολίτες

«Βαρύς χειμώνας για το ΕΣΥ. Ας χειροκροτήσουμε στα μπαλκόνια τους 156 εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού που ψηφίσαν την διάλυσή του. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουμε ότι, παρόλο που το νομοσχέδιο έκτρωμα έγινε νόμος, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και με την συμπαράσταση και συμπαράταξη της κοινωνίας θα καταφέρουμε ο νόμος “ταφόπλακα” του ΕΣΥ να μην γίνει πράξη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

Για την ΕΙΝΟΚΥΘ
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Δευτεραίος ΣάβΒας Στάμος Χάρης