Αναμνηστική φωτογραφία από την παρουσία των ΗΠΑ στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Μας… «αγαπούν» και μας το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Ο λόγος για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τα στρατεύματά τους, τα οποία είχαν καταλύσει εδώ και μήνες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας στην στρατιωτική άσκηση «Saber Guardian 2019», η οποία έλαβε χώρα σε Βουλγαρία, Ουγγαρία και Ρουμανία, το διάστημα μεταξύ 3 έως 24 Ιουνίου.

Τα σενάρια περιλάμβαναν μεταξύ άλλων διαβάσεις ποταμών και αεροπορικές προσβολές. Μέρος των αμερικανικών δυνάμεων και εξοπλισμού που έλαβαν μέρος στην Άσκηση, είχε αποβιβαστεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στις 20/5, με το φορτηγό πλοίο M/V Green Ridge.

Διαβάστε ακόμη  Έβρος: Οριστικά αθώοι οι 13 πρόσφυγες που είχαν «συλλάβει» οι «αυτόκλητοι σερίφηδες»

Με βάση την ενημέρωση του Αμερικανικού Στρατού, το M/V Green Ridge είχε μεταφέρει «800 οχήματα και κομμάτια εξοπλισμού» για συμμετοχή στις ασκήσεις «Saber Guardian» και «Decisive Strike».

Η Αμερικανική Πρεσβεία κοινοποίησε εικόνες από την παρουσία στρατευμάτων και εξοπλισμού, σε μια συμβολική κίνηση που φανερώνει τη σημασία που έχει ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης στο γενικότερο αμυντικό σχεδιασμό των ΗΠΑ για την ευρύτερη περιοχή.