Άναψαν τα αίματα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Μόνο βαρετό δεν ήταν το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη. Πολλά τα θέματα που τέθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης και όπως φάνηκε ιδιαίτερα «ευαίσθητα», αφού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, σχόλια μέχρι και βωμολοχίες.
Ένα από τα ζητήματα για τα οποία ενημέρωσε το σώμα ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης αφορούσε την επένδυση του LNG, με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ, στην οποία, έγιναν αρκετές αναφορές για το συγκεκριμένο έργο. Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στην ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, μέρα της 6ης Φεβρουαρίου 2012, τότε που το δημοτικό συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για την επένδυση, αφού είχε υπάρξει ενημέρωση και βεβαιότητα, από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ότι το έργο δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλου Μιχαηλίδη, ο οποίος κατηγόρησε το δήμαρχο ότι για να εντυπωσιάσει και να πείσει τον κόσμο να ταχθεί υπέρ του έργου μιλούσε για τεράστια ανταποδοτικά οφέλη, τα οποία ακόμη ο δήμος δεν έχει ούτε καν συζητήσει με την εταιρεία, όπως είπε. Ο κ. Λαμπάκης απάντησε ότι ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος είναι εκτός τόπου και χρόνου, αφού τα αντισταθμιστικά αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συζήτησης μόνο όταν έχει συσταθεί η κοινοπραξία, κάτι που βρίσκεται τώρα στην τελική ευθεία.

Την αντίρρησή του εξέφρασε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε τώρα» Νίκος Τζανίδης, κάνοντας λόγο για μία επένδυση που ενέχει κινδύνους για το περιβάλλον. «Εσείς είστε υπέρ του χρυσού και του κυανίου και αντιδράτε με το LNG;» του απάντησε ο δήμαρχος, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονος διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών.

Διαβάστε ακόμη  Αποκαλυπτήρια γλυπτού από τα καμένα δένδρα του Δάσους Δαδιάς, Λευκίμμης, Σουφλίου

Στη συνέχεια, το δημοτικό συμβούλιο απασχόλησε μία αίτηση για ενημέρωση που κατέθεσε ο κ. Μιχαηλίδης, αναφορικά με το αν προτίθεται η δημοτική αρχή να υποβάλει αίτημα για τη διοργάνωση πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης στην πόλη μας. Ο δήμαρχος σημείωσε πως προϋπόθεση για να γίνει μία τέτοια διοργάνωση είναι να έχει μία πόλη πάνω από 1.500 κλίνες. «Η Αλεξανδρούπολη έχει 2000 κλίνες, αλλά αυτά τα πρωταθλήματα γίνονται μόνο καλοκαίρι, όταν εμείς εδώ έχουμε τουρίστες και τα δωμάτια είναι κλεισμένα από το χειμώνα. Γι’ αυτό η ομοσπονδία μας υποσχέθηκε ότι θα μας φέρει διαβαλκανικούς, ευρωπαϊκούς, ακόμη και παγκόσμιους αγώνες που γίνονται από Οκτώβρη ως Μάιο».

Ωστόσο, το κλίμα έγινε εκρηκτικό όταν o επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» αναφέρθηκε στην απουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Βαταμίδη, ο οποίος, όπως είπε «είναι στη Βαρκελώνη και ανεβάζει (σ.σ. στα social media) τα πρωινά που τρώει». Η φράση αυτή του κ. Μιχαηλίδη προκάλεσε την οργή των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Κάποιοι εκφράστηκαν με βαριές εκφράσεις εναντίον του, άλλοι σηκώθηκαν και αποχώρησαν από την αίθουσα ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ο κ. Λαμπάκης έκανε λόγο για ανήθικο σχόλιο, απουσία μάλιστα του κ. Βαταμίδη, ο οποίος, όπως είπε εργάζεται επί μήνες, νυχθημερόν, και δικαιούται να πάει ένα ταξίδι 2 ημερών για να δει την αγαπημένη του ομάδα.