Ανάπτυξη διά των μνημονίων: Δέκα νέα περιστατικά σίτισης στο δήμο Ορεστιάδας

Η ανάπτυξη ήρθε, οι συντάξεις και οι μισθοί αυξήθηκαν, η ανεργία μειώθηκε, η μία επένδυση ακολουθεί την άλλη. Αυτή τη μαγική εικόνα που επικρατεί στην Ελλάδα περιγράφουν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, προκαλώντας την εύλογη απορία και αγανάκτηση των πολιτών που βλέπουν τα εισοδήματά τους όχι απλώς να μειώνονται αλλά να εξαφανίζονται.

Σε αυτό το πλαίσιο της ανάπτυξης και του… ατελείωτου success story, εντάσσεται και η πρόσφατη απόφαση του δήμου Ορεστιάδας να εντάξει άλλα 10 περιστατικά σίτισης άπορων πολιτών στις ολοένα αυξανόμενες λίστες του.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν συγκεντρώνονται αιτήσεις για νέα περιστατικά σίτισης, η αρμόδια επιτροπή συνεδριάζει και αποφασίζει ποιοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σίτισης του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των κοινωνικών λειτουργών. Έτσι, με νέα απόφαση στις 3/3/2017 εγκρίθηκαν τα μηνιαία ποσά ενίσχυσης, από 60 ως 130 ευρώ, για σκοπούς σίτισης σε 10 ακόμη άπορους δημότες.

Διαβάστε ακόμη  Ανάβει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα