Αναπτυξιακός: Εμμονή Χαρίτου που στρέφεται πάλι κατά «λόμπι βουλευτών του Έβρου»

Σε εμμονή του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου έχει εξελιχθεί το θέμα του Αναπτυξιακού Νόμου και των ευνοϊκότερων κινήτρων που αποφασίστηκαν για τον Έβρο. Η απάντηση που έλαβε από τον αρμόδιο υπουργό σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, όπως φαίνεται, δεν τον ικανοποίησε, με αποτέλεσμα να μιλήσει και πάλι για «οικονομικά συμφέροντα» φίλων της κυβέρνησης…

Όπως αναφέρει, δεν δόθηκε καμία απάντηση από τον αν. υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ποια αντικειμενικά κριτήρια έγινε διαφοροποίηση των επενδυτικών κινήτρων στη Θράκη, και τονίζει πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τον κίνδυνο να υπονομευθεί η ισόρροπη ανάπτυξη της Θράκης και να διευρυνθούν οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.

Όπως αναφέρει ο Παρατηρητής, στην απάντησή του ο αν. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Παπαθανάσης επικαλέστηκε μελέτες, που όμως δεν έχουν γίνει δημόσια γνωστές, που δείχνουν την ανάγκη διαφοροποίησης του Έβρου. Στην δευτερολογία του ο βουλευτής κος Χαρίτου τόνισε: «Προφανώς θα καταλάβαινα τα διαφορετικά κίνητρα αν μιλάγατε μόνο για το Βόρειο Έβρο, μία πράγματι υποβαθμισμένη περιοχή, δε μιλάτε όμως μόνο γι’ αυτό. Αφήστε τις υπεκφυγές και τις προφάσεις εν αμαρτίαις, γιατί αντικειμενικά κριτήρια για τα διαφοροποιημένα κίνητρα δεν υπάρχουν, όπως επιβεβαιώσατε με την ομιλία σας. Αυτό που υπάρχει, κατά την άποψή μου, είναι τα οικονομικά συμφέροντα φίλων σας, ένα λόμπι κυβερνητικών βουλευτών, που επηρεάζει τις αποφάσεις και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στη Θράκη. Όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι αναλαμβάνετε τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τον κίνδυνο να υπονομευθεί η ισόρροπη ανάπτυξη της Θράκης και να διευρυνθούν οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες».

Διαβάστε ακόμη  «Αιμορραγεί το ΠΓΝΑ από έλλειψη προσωπικού»