«Αναθάρρησε» η Eldorado και επενδύει σε εξοπλισμό για το Πέραμα

Μετά την απόκτηση σειράς αδειών εγκατάστασης σε Σκουριές και Ολυμπιάδα και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για εξόρυξη χρυσού στη Θράκη εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, η Eldorado Gold, όπως αναμενόταν, έχει «αναθαρρήσει» και ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της.

Από την πλευρά τους, φορείς και κάτοικοι της περιοχής να ετοιμάζονται για νέους αγώνες, προκειμένου να αποτρέψουν αυτά τα σχέδια, αρχής γενομένης από τη σύσκεψη του ερχόμενου Σαββάτου, στο Επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με το capital.gr, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση με στόχο την επίτευξη των κατάλληλων συνθηκών, ώστε να επανεκκινήσει η κατασκευή του έργου στις Σκουριές. Όπως και να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη, κατασκευή και χρηματοδότηση των μεταλλείων Κασσάνδρας, δηλαδή αυτά στις Σκουριές, την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι.

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, η Eldorado Gold, το επόμενο διάστημα, θα προχωρήσει «στην επένδυση κεφαλαίων που σχετίζονται με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και την αδειοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου στο Πέραμα Έβρου. Στο συγκεκριμένο έργο αναφέρθηκε την Κυριακή, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την εταιρεία για την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στη Θράκη. Σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση προς τους αναλυτές, η εταιρεία έχει καταθέσει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο στο Πέραμα, στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά η έγκρισή της εκκρεμεί».

Διαβάστε ακόμη  Απασφάλισε κατά Βελόπουλου και Παπαδάκη ο Εβρίτης Μ. Κίρκος

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως η μετοχή της Eldorado Gold ενισχύεται, συνεχώς, τους τελευταίους μήνες. Με αφετηρία την 27η Μαΐου -αμέσως μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές- η τιμή της μετοχής έχει ενισχυθεί, έως σήμερα, σε ποσοστό της τάξης του 170%.