Αναβαθμίζεται με «αθλητικό μπαλόνι» & αποδυτήρια το κολυμβητήριο Αλεξ/πολης

Υπεγράφη σήμερα το πρωί η σύμβαση για την προμήθεια του «Θόλου στέγασης αθλητικών δραστηριοτήτων» από το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη, και τον ανάδοχο του έργου, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο. Στην υπογραφή ήταν επίσης παρόντες οι παρακάτω Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γεώργιος Παντελίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεώργιος Κουκουράβας, και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Γιάννης Βαταμίδης.

«Δεν πρόκειται για προεκλογικό τερτίπι – το έργο χρηματοδοτείται από το πλεόνασμα του 2017»

«Βρισκόμαστε στη φάση υλοποίησης ενός γεγονότος που περιμένουν ιδιαίτερα τα παιδιά μας, οι αθλητικοί σύλλογοι, και όλοι οι αθλητικοί παράγοντες» δήλωσε σε συνέντευξη λίγο πριν την υπογραφή ο κ. Λαμπάκης, τονίζοντας ότι το έργο αποφασίστηκε πριν από 2 χρόνια, όταν και συγκεντρώθηκαν 5 εκατ. ευρώ από το πλεόνασμα, εκ των οποίων οι 4.950.000 χιλιάδες προορίζονταν για την αναβάθμιση αυτή του κολυμβητηρίου.

«Χρειάζεται συνέργεια και συνεργασία, κάτι που όχι μόνο είναι δύσκολο, αλλά γίνεται δυσκολότερο όταν δεν υπάρχει αντίληψη στον ελληνικό λαό και στους θεσμικούς περί συνεργασίας» συμπλήρωσε αμέσως μετά ο δήμαρχος, δηλώνοντας περήφανος για τη συλλογική προσπάθεια των 3 Αντιδημάρχων προς την υλοποίηση του έργου.

Με τη σειρά του, ο κ. Κουκουράβας χαρακτήρισε τη συνέργεια αυτή ως «το απόλυτο για μια δημοτική αρχή», προσθέτοντας ότι από σήμερα (04/04) έχει κατατεθεί και θεωρηθεί η μελέτη για τις 94.000 χιλ. ευρώ προς την αναμόρφωση των γηπέδων στο δημοτικό στάδιο «Φώτης Κοσμάς», καθώς και για τις 360 χιλ. ευρώ (από την προγραμματική σύμβαση) σχετικά με τα 2 επόμενα αθλητικά έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν.

Ο κ. Παντελίδης αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό του έργου (4.950.000 ευρώ), υπογραμμίζοντας ξανά ότι το ποσό προέρχεται από το πλεόνασμα του 2017.

Διαβάστε ακόμη  Δεκάδες άνθρωποι με πολλά παιδιά περιμένουν σε νησίδα για να περάσουν απέναντι

«Ο αθλητισμός είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές ζωής σε μια ανεπτυγμένη κοινωνία»

Ο κ. Βαταμίδης επεσήμανε ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας από τους λίγους δήμους που κατάφερε να λύσει το θέμα της ιδιοκτησίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και της νομιμοποίησής τους. «Με σωστό βηματισμό και στόχευση, προσπαθούμε πλέον να δώσουμε λύση στα προβλήματα αναφορικά με τη στέγαση των αθλημάτων: Με την κατασκευή του ‘μπαλονιού’, λύνουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα της στέγασης των συλλόγων μας και το θέμα των ωραρίων των προπονήσεων» κατέληξε.

Δέσμευση για παράδοση του έργου σε 4 μήνες

Τέλος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, κ. Παπαδόπουλος, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την υπογραφή του έργου: «Αυτό το έργο είναι για μένα κάτι ιδιαίτερο, και σηματοδοτεί κάτι ξεχωριστό. Εξάλλου, ο αθλητισμός είναι πολιτισμός» τόνισε, δεσμευόμενος για παράδοση του έργου σε 4 μήνες.

Οι εγκαταστάσεις

Το έργο αναβάθμισης του κολυμβητηρίου με προϋπολογισμό 4.950.000 χιλιάδες ευρώ χωρίζεται σε 3 διαφορετικά τμήματα, με το καθένα να έχει δικό του ξεχωριστό διαγωνισμό:

  • Ο αθλητικός θόλος (ο οποίος θα κατασκευαστεί πίσω από το κολυμβητήριο)
  • Η βάση
  • Τα αποδυτήρια

Ο θόλος – το αθλητικό «μπαλόνι» – πρόκειται να τοποθετηθεί πλησίον του δημοτικού κολυμβητηρίου «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης», είναι έκτασης περίπου 2.000 τ.μ., διαθέτει αποδυτήρια καθώς και σύγχρονο σύστημα ψύξης-θέρμανσης. Στον χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται ταυτόχρονα 3 διαφορετικές ομάδες, ενώ θα φιλοξενεί και 3 διαφορετικά αθλήματα: μπάσκετ, χειροσφαίριση (χαντμπολ) και πετοσφαίριση (βόλεϊ).

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο του 2019.