Ανάβει την Τρίτη το καμίνι στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα

Σήμερα  Δευτέρα πραγματοποιείται το πρώτο διοικητικό συμβούλιο η νέα διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), στο “τιμόνι” της οποίας υπενθυμίζεται ότι τοποθετήθηκε ο πρώην επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης.

Μείζον θέμα για την ΕΒΖ αποτελεί η πώληση των θυγατρικών της στη Σερβία. Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος επιχειρηματίας Μίοντραγκ Κόστιτς, επικεφαλής του MK Group, επικράτησε των υπόλοιπων Ευρωπαίων υποψηφίων στον πλειοδοτικό διεθνή διαγωνισμό για τις δύο θυγατρικές της ΕΒΖ στη Σερβία, με δεσμευτική προσφορά ύψους 50 εκατ. ευρώ, την οποία βελτίωσε στη συνέχεια στα 60 εκατ. ευρώ.

Υπογραμμίζεται δε, ότι και μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει επαναλαμβανόμενα την πολιτική της βούληση να παραμείνει σε λειτουργία η βιομηχανία στην Ελλάδα, και όχι μόνο να καταστεί βιώσιμη, αλλά και να αναπτυχθεί.

Στο μεταξύ,αυριο Τρίτη 31/10 πρόκειται τελικά να ανάψει το καμίνι στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, αφού όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του, Ευάγγελος Μπιμπισίδης, «μέχρι και χθες έβρεχε ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεκινήσουμε τη φετινή καμπάνια στην ώρα μας». Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 4 Οκτωβρίου, αλλά η ημερομηνία μετατέθηκε αρχικά για τις 9/10, κατόπιν για τις 11 κι ακολούθως για τις 18, ενώ τώρα πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 26η Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη  Συγκρατημένοι οι εκδρομείς ενόψει του Πάσχα

Πάντως, εάν «συμμαχήσει ο καιρός μαζί μας, τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουμε να κόβουμε κιόλας τα τεύτλα στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα», είπε ο κ. Μπιμπισίδης χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι εάν συνεχιστούν οι βροχές. Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή έχουν σπαρεί τεύτλα σε έκταση 16.000 στρεμμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ