Αναβολή για 7 Οκτωβρίου πήρε η δίκη του προέδρου του Φυλακίου, Χρήστου Τυρμπάκη  

Για τις 7 Οκτωβρίου 2022 αναβλήθηκε η δίκη του προέδρου της Κοινότητας Φυλακίου, Χρήστου Τυρμπάκη, που είχε συλληφθεί το πρωί της 14ης Ιανουαρίου για “παράνομη βία” και “απείθεια”, στη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας που έκανε μπροστά στις δομές μεταναστών/προσφύγων του Φυλακίου, κατά των εργασιών επέκτασής τους. 

Την ίδια ημέρα, με την αυτόφωρη διαδικασία, είχε εμφανιστεί ενώπιον του Εισαγγελέα και είχε οριστεί δικάσιμος για σήμερα (18/02). 

Τελικά, υπήρξε αναβολή, καθώς, όπως προέκυψε από τη διαδικασία, και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παραγόντων της δίκης, κρίνεται αναγκαίο, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, να καταθέσει και ο υπεργολάβος του έργου, ως προς το σκέλος του κατηγορητηρίου που αφορά την “παράνομη βία”. 

Σε δηλώσεις του μετά την απόφαση για αναβολή, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τυρμπάκη, Βασίλης Παραπαγγίδης, εξήγησε πως αυτή ελήφθη “προκειμένου να κληθούν κάποια πρόσωπα τα οποία φέρονται να ήταν παρόντα στο περιστατικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, του οποίου, φυσικά, εμείς αρνούμαστε την κατηγορία, έτσι όπως περιγράφεται. Τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν για να καταθέσουν αν όντως συνέβησαν αυτά τα περιστατικά που στοιχειοθετούν, σύμφωνα με την Εισαγγελία, την κατηγορία”. 

Διαβάστε ακόμη  Απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ Έβρου σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “η κατηγορία, έτσι όπως έχει εισαχθεί, δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά περιστατικά εκείνης της ημέρας. Όλα αυτά είναι αντικείμενο έρευνας για την απόδειξη της αλήθειας. Κλήθηκε ο φερόμενος ως εργολάβος, για να καταθέσει αυτά που θα ενδιαφέρουν το δικαστήριο, την εισαγγελική αρχή και εμάς ως υπεράσπιση”. 

Καταλήγοντας, ο κ. Παραπαγγίδης επανέλαβε ότι “ο κ. Τυρμπάκης είναι γνωστός για το πόσο πράος είναι σαν χαρακτήρας, και πήγε στο σημείο γιατί υπήρχε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα με την κοινότητα (σ. σ. της οποίας είναι πρόεδρος). Αυτά θα αναλύσουμε και θα εκθέσουμε διεξοδικά στις 7 Οκτωβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ορεστιάδας”.  

Πηγή & Φωτογραφία: ΕΡΤ Ορεστιάδας