Ανδρέας Πάτσης / «Έδωσε» Μητσοτάκη και ΝΔ – «Ήξεραν για τις εταιρείες μου από το 2019»

Ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστήριξε ότι η διαγραφή του έγινε για τα μάτια του κόσμου και για να μην επικρατήσει η «τοξική πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήξεραν τις δραστηριότητές του με τα κόκκινα δάνεια και τις εξωχώριες εταιρείες που διατηρεί ήδη από το 2019 ομολόγησε ο Ανδρέας Πάτσης αδειάζοντας Μαξίμου και κόμμα.

Ο αποπεμφθείς βουλευτής της ΝΔ σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ξεκάθαρα δήλωσε ότι όλα ήταν γνωστά λέγοντας χαρακτηριστικά «νομίζετε ότι ένα κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτιά του;» και συνέχισε λέγοντας πως οι δραστηριότητές του με τις εξωχώριες εταιρείες και την αφαίμαξη των πολιτών με τα κόκκινα δάνεια «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική».

Ο Ανδρέας Πάτσης ανέφερε μάλιστα ότι όλες οι εταιρείες ήταν δηλωμένες στο πρώτο πόθεν έσχες που κατέθεσε ως βουλευτής το 2020 και μάλιστα όταν έγινε καταγγελία στη Βουλή ελέγχθηκε από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες και απαλλάχθηκε μετά από έλεγχο που διήρκησε 8 μήνες.

Τα ΕΛΤΑ και η άγνοια νόμου

Το σχετικό απόσπασμα στο λινκ που ακολουθεί: https://www.avgi.gr/politiki/428565_edose-mitsotaki-kai-nd-ixeran-gia-tis-etaireies-moy-apo-2019-binteo

Όσον αφορά τα ΕΛΤΑ και τη σύμβαση του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ο Ανδρέας Πάτσης υποστήριξε ότι και πάλι το θέμα ήταν γνωστό εδώ και 10 μήνες μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Κάτσης. «Γιατί έγινε σήμερα θέμα;» αναρωτήθηκε ο Ανδρέας Πάτσης ρίχνοντας και πάλι τα καρφιά του προς Μαξίμου και κόμμα.

Διαβάστε ακόμη  ΚΚΕ ΑΜΘ: Απαράδεκτη η απόφαση της 4ης ΥΠΕ για μετακίνηση παθολόγων από το νοσοκομείο Καβάλας στο νοσοκομείο Ξάνθης

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τα ΕΛΤΑ, παραδέχθηκε ότι ήταν προ του 2020 και ότι στη συνέχεια όταν τα ΕΛΤΑ έκαναν σύμβαση με διεθνή δικηγορική εταιρεία έγινε ο τοπικός αντιπρόσωπός της και έτσι συνέχισε τη συνεργασία και με τα ΕΛΤΑ.

Χωρίς ίχνος ντροπής ο Ανδρέας Πάτσης υποστήριξε ότι αν και δικηγόρος δεν γνώριζε όταν εκλέχθηκε βουλευτής ότι απαγορεύεται να έχει εξωχώριες εταιρείες και ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε, κανείς δεν του είπε ότι απαγορεύεται. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι έχει συμβάσεις για παροχή νομικών υπηρεσιών και με το νοσοκομείο Καστοριάς υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς δεν υπάρχει αναστολή της δικηγορικής ιδιότητας όταν εκλέγεται κάποιος βουλευτής και χωρίς να θεωρεί ότι είναι πρόβλημα οι business βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος με φορείς του δημοσίου.

Για τα μάτια του κόσμου η διαγραφή

Ο αποπεμφθείς βουλευτής της ΝΔ, χαρακτήρισε«σημεία των καιρών» την αποπομπή του την οποία δικαιολόγησε κάνοντας αγιογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποστηρίζοντας ότι ήταν ορθή η απόφαση για τη διαγραφή του καθώς ο πρωθυπουργός δίνει μάχες εντός και εκτός Ελλάδας και δεν μπορεί να αφήσει να επικρατεί στην επικαιρότητα η «νοσηρή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: avgi.gr