«Ανεπίκαιρος» ο πρόεδρος του ΟΛΑ: Ζητά να λειτουργήσει ξανά ο σιδηρόδρομος στον Έβρο

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας τα Νέα, ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) Αθανάσιος Λιάγκος, εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Επικρατείας και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη, επισημαίνοντας την «κρισιμότητα της ομαλοποίησης του σιδηροδρομικού δικτύου»

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κων/νος Χατζημιχαήλ έκανε δύο σχετικές αναρτήσεις στο twitter:

«Αδήριτη η ανάγκη επαναλειτουργίας του -ανεξάρτητου από το λοιπό εθνικό δίκτυο -σιδηροδρόμου στον Ν. Έβρου και έναρξης των εμπορικών δρομολογίων προς/από την ανατολική και βόρεια Ευρώπη με την κατάσταση στον λιμένα Αλεξανδρούπολης και στο οδικό δίκτυο να γίνεται ασφυκτική!

Σε κάθε περίπτωση, μέσα σε έξι ημέρες στο νέο τερματικό πραγματοποιήσαμε ταυτόχρονα εκφορτώσεις με διαδικασίες Ro-Ro & Lo-Lo χιλιάδες τεμάχια στρατιωτικού φορτίου από 2 αμερικανικά πλοία, ογκώδους εξοπλισμού για power plant καθώς & φορτώσεις για λογαριασμό του Ελληνικου Στρατού!»

Διαβάστε ακόμη  Ευαισθησίες της ΕΛΑΣ, μετά τη δολοφονία της Κυριακής…

Ο κύριος πρόεδρος είναι, τουλάχιστον, ανεπίκαιρος. Όχι μόνο για το αίτημά του αυτό, την στιγμή που οι οικογένειες ακόμη θρηνούν για τα παιδιά τους, ενώ άλλοι συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ, αλλά και για την ατυχέστατη στιγμή που επέλεξε να «διαφημίσει» την μεγάλη κίνηση στο λιμένα. Τα προβλήματα που δημιουργούνται στις μεταφορές είναι δεδομένα, ωστόσο, από σεβασμό στη μνήμη των νεκρών, ίσως θα ήταν προτιμότερο οι αρμόδιοι να απευθυνθούν στους υπουργούς της κυβέρνησης, ιδιωτικώς, ζητώντας την επίλυσή τους.