Ανησυχεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος για τους Μουφτήδες παρά τις διαβεβαιώσεις της Ντόρας.

Με αναφορές στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Θράκη, το μέχρι τώρα έργο της και σοβαρά ερωτήματα για το μέλλον ήταν διανθισμένη η ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2020 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο, όπου συλλειτούργησε με τον οικείο ποιμενάρχη Σεβ. κ. Δαμασκηνό.«Ανησυχούμε το ίδιο με τους Μουφτήδες για τις φημολογούμενες θεσμικές παρεμβάσεις της Επιτροπής που επιγνώστως ή ανεπιγνώστως θα διχάσουν – δεν θα ενώσουν και θα μας ρίξουν σε μια προτροπάδην πορεία σε επικίνδυνες εθνικές ή πολιτικές ατραπούς.Ηταν η αποστροφή του Σεβασμιωτάτου που θα δημιουργήσει αντιδράσεις.

Διαβάστε ακόμη  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Ορεστιάδας για τις ανεμογεννήτριες

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος στην ομιλία του εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κυρού Νικηφόρου Αρχαγγελίδη, προς τιμήν του οποίου πραγματοποιήθηκαν αποκαλυπτήρια προτομής του έξω από τον Ναό της Παναγίας στο Διδυμότειχο, ένα έργο ταυτόσημο με την προσωπικότητα του αειμνήστου Ιεράρχη.

Για την υπόθεση της εκλογής των Μουφτήδων είχε ερωτηθεί και η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία δήλωσε πως η επιτροπή δεν συζητά ζητήματα εκλογής Μουτφήδων
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία

https://drive.google.com/file/d/1sFY4kWc5NIPxxlQSx7j9ZUSXQW5ewQ3K/view