Ανησυχία Επαγγελματιών Σαμοθράκης για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του νησιού 

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, απέστειλαν οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις πιθανές αλλαγές στις συγκοινωνίες του νησιού. Όπως τονίζουν, οι σημερινές προδιαγραφές της εξυπηρέτησης του νησιού και η μεταφορική δυνατότητα σε αυτοκίνητα και επιβάτες αλλά και  η ταχύτητα  και η ποιότητα εξυπηρέτησης, αποτελούν τα ελάχιστα ζητούμενα εξυπηρέτησης. Μια πιθανή αλλαγή σε όλα τα παραπάνω θα είναι καταστροφική για τη Σαμοθράκη. 

Αναλυτικά η επιστολή : 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Τα τελευταία δύο χρόνια η συγκοινωνία του νησιού έχει αποκατασταθεί και διεξάγεται με όρους που για εμάς τους Ξενοδόχους και Επαγγελματίες της εστίασης ήταν ζητούμενο για πολλές δεκαετίες. 

Η συμβολή σας σ’ αυτό ήταν καθοριστική. Σύμφωνα με πληροφορίες μιας ιστοσελίδας της περιοχής μας από το καλοκαίρι του 2023 και για αρκετά καλοκαίρια θα γίνουν αλλαγές. Δεν γνωρίζουμε για την εγκυρότητα της πληροφορίας, ωστόσο εξαιτίας μιας κακής προϊστορίας της συγκοινωνίας, μας ανησύχησε το δημοσίευμα. Δεν θέλουμε ν΄ αλλάξουν οι προδιαγραφές του πλοίου που εκτελεί τα δρομολόγια με το ζωτικό για το νησί μας λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και που σήμερα βιώνουμε, γιατί επαγγελματικά αλλά και στην ιδιωτική μας ζωή αυτό θα αποτελέσει υποβάθμιση.

Διαβάστε ακόμη  Ο γιος του Πυροσβέστη Νίκα που είχε σώσει τον μικρό Ανδρέα στο Αίγιο έσωσε παιδί στην Τουρκία – ΦΩΤΟ

Η μεταφορική δυνατότητα σε επιβάτες και αυτοκίνητα, η ταχύτητα, η ποιότητα εξυπηρέτησης και η αξιοπιστία του πλοίου και της εταιρείας που σήμερα εκτελεί τα δρομολόγια είναι τα ελάχιστα ζητούμενα χαρακτηριστικά που παρακαλούμε να μας εξασφαλίσετε. Θεωρούμε καταστροφική οποιαδήποτε επιστροφή στο παρελθόν.

Γνωρίζουμε και εκτιμούμε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχετε εκδηλώσει και σας απευθύνουμε έκκληση για να βοηθήσετε να διατηρηθεί η σημερινή κατάσταση.