Δύο ηλικιωμένοι από τη Σαμοθράκη, μια γυναίκα και ένας άνδρας, με ύποπτα συμπτώματα Κορωνοϊού μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη και τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους αναμένονται εντός της ημέρας.

Η φημολογία χθες στο νησί για τα περιστατικά ήταν έντονη. Ο Δήμαρχος του νησιού Νίκος Γαλατούμος απαντώντας στο evrosonline.gr σχετικά με την φημολογία αυτή, ανέφερε ότι πράγματι μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη 2 άνθρωποι και αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ ενώ επεσήμανε ότι δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός. “Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα” τόνισε.

Οι ηλικιωμένοι σύμφωνα με τα όσα λένε οι κάτοικοι κατάγονται από δύο διαφορετικά χωριά του νησιού. Παρουσίασαν κάποια από τα συμπτώματα και κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά τους στην Αλεξανδρούπολη με προβλεπόμενες διαδικασίες.

Διαβάστε ακόμη  Κρούσματα κορωνοϊού στο 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης

Η ανησυχία των κατοίκων έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι το ένα άτομο είχε ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη πρόσφατα (σύμφωνα με άλλη εκδοχή και στη Γερμανία) ενώ το άλλο άτομο είχε έρθει σε επαφή πρόσφατα με άνθρωπο που γύρισε στο νησί από το εξωτερικό. Σε κάθε περίπτωση τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι 2 ηλικιωμένοι θα μπορούσαν να είναι και ένα απλό κρυολόγημα ή γρίπη. Τα αποτελέσματα του τεστ θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.

Video από το πλοίο που έφτασε χθες από τη Σαμοθράκη με ασθενοφόρο να παραλαμβάνει την ηλικιωμένη.