Αρχική ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ανοίγουν τα σχολεία με ένα δύσκολο”κοκτέιλ” ιώσεων με την γρίπη να επελαύνει...

Ανοίγουν τα σχολεία με ένα δύσκολο”κοκτέιλ” ιώσεων με την γρίπη να επελαύνει και την παραλλαγή του κορωνοϊού να προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία

Ένα δύσκολο δίμηνο, φαίνεται ότι έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, αναφορικά με την αντιμετώπιση των ιώσεων, που σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό καθώς και την νέα του παραλλαγή, δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας

Εξαιτίας της έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων που παρατηρείται την τελευταία χρονική περίοδο και με δεδομένο ότι κυρίως τα παιδιατρικά νοσοκομεία, έχουν γεμίσει από νεαρούς ασθενείς, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο της συζήτησης η ίσως λανθασμένη απόφαση της διακοπής της λειτουργίας των σχολείων και της απομόνωσης των μαθητών, καθώς αυτό φαίνεται ότι επηρέασε ανασταλτικά την δημιουργία και την ολοκλήρωση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Αρκετά φαίνεται πως είναι και τα περιστατικά γρίπης που καταγράφονται το τελευταίο 15νθήμερο σε παιδιά σε όλα τα νοσοκομεία του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στο ρεπορτάζ της η ΕΡΤ Ορεστιάδας, περίπου 20 παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, με την προσέλευση μικρών παιδιών με συμπτώματα γρίπης, να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Διαβάστε ακόμη  Πολυκοινωνικό: Εκδικητική στέρηση σίτησης σε άστεγο που έβγαλε τα «άπλυτα» τους στη φόρα

Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Ρούφος δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας «Δυστυχώς δεν έχουμε τελειώσει είτε με τον κορονοϊό είτε με την γρίπη. Η χρονιά που διανύσαμε ήταν δύσκολη το ζήσαμε και οι υγειονομικοί ακόμη περισσότερο»

Μεγάλη είναι και η προσέλευση παιδιών με συμπτώματα γρίπης στο νοσοκομείο του Διδιμοτείχου όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του διοικητή του νοσοκομείου και του διευθυντή της παθολογικής κλινικής του. Όπως ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Καπετανίδης, Σήμερα στην Παιδιατρική κλινική νοσηλεύονται 5 στα 8 περιστατικά, νούμερο σοβαρό για τα δεδομένα του Νοσοκομείου ,» ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της Παθολογικής κλινικής κ. Ευάγγελο Βουδούρη μεγάλη είναι και η προσέλευση νοσούντων και στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου.