Ανοσία αγέλης. Τελικά, έχασαν τον έλεγχο ή εφαρμόζουν στρατηγική;

Τελικά, έχασαν τον έλεγχο ή εφαρμόζουν στρατηγική; Μάλλον συμβαίνουν και τα δύο. Πρώτα έχασαν το έλεγχο ολοκληρωτικά και έπειτα τους έμεινε να ελπίζουν μόνο σε μία στρατηγική: η ανοσία της αγέλης.

Τους τελευταίους δύο και περισσότερους μήνες η διαχείριση από τον κ. Μητσοτάκη ολοένα και περισσότερο θυμίζει τη διαχείριση αρνητών ηγετών, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και ο Ζαΐχ Μπολσονάρου στη Βραζιλία.

Ανοίγουν τα σχολεία με αδύναμα υγειονομικά πρωτόκολλα και διατηρώντας την ποσόστωση 50+1. Η ποσόστωση αυτή ήταν ούτως ή άλλως προβληματική, αλλά και μοναδική στην Ευρώπη. Ενδεικτικό είναι ότι πριν την «Ο» ένα στα τέσσερα κρούσματα ήταν σε μαθητές (100.000 κρούσματα σε 3 μήνες λειτουργίας σχολείων), ενώ με τη νέα μετάλλαξη τα κρούσματα είναι δεδομένο πως θα πολλαπλασιαστούν στις ηλικίες 0-17, μεταφέροντας τον ιό σε γονείς και παππούδες μέσα στα σπίτια.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τους γονείς των μαθητών που θα κολλήσουν. Η κυβέρνηση δεν προβλέπει άδεια ειδικού σκοπού σε αυτές τις περιπτώσεις και, άρα, σε πολλές περιπτώσεις γονείς με παιδιά που ασθενούν θα τα αφήνουν μόνα στα σπίτι και θα πηγαίνουν στη δουλειά τους με κίνδυνο την περαιτέρω μετάδοση του ιού.  

Ακόμα μειώνουν τις ημέρες καραντίνας στο μισό, από 10 ημέρες σε 5, ικανοποιώντας το αίτημα μεγάλων εταιρειών και παρά τις προειδοποιήσεις επιστημόνων ότι κατά την 5η μέρα είναι εξαιρετικά πιθανό ο ασθενής, ακόμα και ασυμπτωματικός, να μεταδίδει ακόμα τον ιό, με ενδεχόμενη επιστροφή του στην κοινωνική και επαγγελματική «κανονικότητα» να οδηγήσει σε μεγάλη διασπορά.

Αρνούνται να συνταγογραφήσουν τα μοριακά τεστ, όπως και τα rapid. Το κόστος, δε, των 47 ευρώ είναι για τον περισσότερο κόσμο δυσβάσταχτο. Κι αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Κι όχι απλά συμβαίνει, αλλά η χώρα εκτίθεται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Άδωνι Γεωργιάδη που αναγκάστηκε να πάρει άρον άρον πίσω τις προσβλητικές δηλώσεις του για την Κύπρο, όπου εκεί ο κάθε διαγνωστικός έλεγχος PCR κοστίζει σχεδόν τη μισή τιμή, δηλαδή 25 ευρώ. Και να σημειώσουμε ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, δηλαδή ο κατεξοχήν πολιτικός αρμόδιος αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας.

Επιπλέον, δεν γίνονται έλεγχοι στου μεγάλους εργασιακούς χώρους, ούτε υπάρχει καμία λύση για τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία εξακολουθούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Παράλληλα, έχουν δυσκολέψει τη διαδικασία αναρρωτικής άδειας, απαιτώντας πέρα από τα θετικά τεστ και γνωμάτευση γιατρού. Τέλος, τα κυβερνητικά στελέχη έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα μετάδοσης του μηνύματος πως η μετάλλαξη «Ο» δεν εμπνέει ανησυχία. 

Διαβάστε ακόμη  Σουφλί: Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Πηγή : editorial iSyriza