Πηγή Φωτογραφίας: xronos.gr

Εχθές Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 19:00 ώρα, ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο αυτό δεν συνέβη εξαιτίας της απουσίας πολλών δημοτικών συμβούλων καθώς και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Πόλη και Πολίτες» Ευάγγελου Λαμπάκη.

Μέσω μιας ειρωνικής ανακοίνωσης της η δημοτική αρχή του κ. Ζαμπούκη εγκαλεί την συμμαχική αντιπολίτευση του δήμου Αλεξανδρούπολης και τον ίδιο τον κ. Λαμπάκη για τις μαζικές απουσίες οι οποίες οδήγησαν στην αναβολή του δημοτικού συμβουλίου χθες Τετάρτη 24 Αυγούστου. Η δημοτική αρχή του κ. Ζαμπούκη επισημαίνει σε αυτή της την ανακοίνωση ότι «Καταλαβαίνουμε ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, το άγχος της αντιπολίτευσης θα αυξάνεται. Όμως με τέτοιες κινήσεις τακτικισμού, δε συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου, ούτε αυξάνουν τις ψηφοθηρικές προσμονές τους. Το μόνο πράγμα που θα μάθουν από τις επόμενες εκλογές, είναι ότι δεν έμαθαν τίποτε από τις προηγούμενες».

Η πλήρης ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του κ. Ζαμπούκη:

«Καλές διακοπές στην αντιπολίτευση! Εις το επανιδείν

Ούτε η ζέστη του Αυγούστου, ούτε η καλοκαιρινή ραστώνη ευθύνονται για την συμπεριφορά της «συμμαχικής αντιπολίτευσης» που λέει ο κ. Λαμπάκης. Φταίει το ύφος της αντιπολιτευτικής εξουσίας, που όσες ήττες κι αν υποστεί, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει, όσο κι αν «εγέρασε ο λύκος».

Με ένα τηλεφώνημα στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Λαμπάκης «ειδοποίησε», να ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ Δημοτικά Συμβούλια και συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, γιατί αυτός… θα λείπει!

Καλές διακοπές ευχόμαστε, σε όποιον έχει τον χρόνο να τις απολαμβάνει, αλλά όταν οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές και ΓΝΩΣΤΕΣ σε όλους, τα τρέχοντα θέματα του Δήμου δεν μπορούν να περιμένουν, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να εκδράμουν. Άραγε η παράταξη του «εκδρομέα», μετακινείται ομαδικά;

Προγραμμάτισαν διακοπές από κοινού στις ίδιες παραλίες; Θα λείπουν όλοι μαζί ή μόνον ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, γιατί μόνον ΕΝΑΣ τηλεφώνησε για το τελεσίγραφο; Παρέσυραν και τους Δημοτικούς Συμβούλους των άλλων Παρατάξεων στον ίδιο τουριστικό προορισμό;

Ασφαλώς και είναι αρνητικές όλες οι απαντήσεις, όσο ΑΡΝΗΤΙΚΗ είναι και η ίδια η αντιπολίτευση που ασκούν εδώ και χρόνια. Όσο μπορέσουν να καθυστερήσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής, θα το κάνουν με κάθε τρόπο ακόμη και με αστεία προσχήματα.

Ματαιοπονούν όμως! Τουλάχιστον στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα μπορούσαν να συμμετάσχουν με τηλεδιάσκεψη, σε … «απευθείας σύνδεση» με όποια παραλία επέλεξαν. Ούτε αυτό έπραξαν, γιατί άλλος ήταν ο σκοπός τους και όχι βέβαια το Δημοτικό Έργο, στο οποίο και οι ίδιοι συμμετέχουν θεσμικά.

Ποιον πιστεύουν ότι πείθουν λέγοντας ότι προγραμματίσαμε Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή για να «εκμεταλλευτούμε» την απουσία του κ. Λαμπάκη; Μήπως αν ήταν διαθέσιμος και παρών, θα υπερψήφιζε;

Διαβάστε ακόμη  Επί τάπητος το μειωμένο ωράριο στην αγορά ένεκα ενεργειακής κρίσης

Να σημειωθεί ότι συνεδριάζουμε με μια μέρα διαφορά με το Περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειάς μας. Εκεί όμως όταν πάει διακοπές ο επικεφαλής, δεν πάνε και οι σύμβουλοί του!

Καταλαβαίνουμε ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, το άγχος της αντιπολίτευσης θα αυξάνεται. Όμως με τέτοιες κινήσεις τακτικισμού, δε συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου, ούτε αυξάνουν τις ψηφοθηρικές προσμονές τους. Το μόνο πράγμα που θα μάθουν από τις επόμενες εκλογές, είναι ότι δεν έμαθαν τίποτε από τις προηγούμενες».

Η απάντηση φυσικά δεν άργησε να έρθει από την δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου μέσω ενός λιτού και περιεκτικού κειμένου διευκρίνισε ότι «Τους είπαμε να κάνουν το δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα γιατί θα απουσιάζουν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και ο επικεφαλής μας. Κι αυτοί μας είπαν, δεν πειράζει που θα απουσιάσετε, θα το κάνουμε την Τετάρτη χωρίς εσάς. Δηλαδή σήμερα. Την Τετάρτη (σήμερα) επειδή απουσιάζαμε τελικώς, δεν μπόρεσε να γίνει το δημοτικό συμβούλιο και θα το κάνουν την Παρασκευή που θα λείπουμε πάλι. Οπότε, μια χαρά όλα!!»

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του ο κ. Λαμπάκης είχε τονίσει ότι είχε υποβληθεί αίτημα έτσι ώστε από τις 22 Αυγούστου έως και τις 28 να μην συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο του δήμου και να μην συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή, απουσία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης διότι τίθεται σοβαρό ζήτημα προσβολής θεσμικότητας.

Η πλήρης ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη:

«Ανέβαλαν το Δημοτικό Συμβούλιο που θα γινόταν σήμερα και το μετέθεσαν την Παρασκευή.

Προφανώς δεν κατάλαβαν.

Οπότε…ανακοινώνουμε την ίδια ανακοίνωση.

Ενώ υποβάλλαμε αίτημα να μη γίνει Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή από 22/8/2022 έως 28/8/2022 λόγω απουσίας πολλών Δημοτικών Συμβούλων και εμού, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, εκτός Αλεξανδρούπολης, με προσβολή στην θεσμικότητα και χωρίς να λάβουμε απάντηση ανακοινώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής στις 24/8/2022 και 23/8/2022 αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ορισμένα από τα θέματα ήταν πολύ σημαντικά. Προφανώς θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απουσία αρκετών μελών της αντιπολίτευσης, προβαίνουν σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν ειρημένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις οποίες είχαν μειοψηφήσει.

Κατόπιν τούτων απέχουμε από αυτές τις συνεδριάσεις διαμαρτυρόμενοι για την απαξίωση των αρχών, των προσώπων μας και την προσβολή της έννοιας και των αρχών της Δημοκρατίας.

Υ. Γ. Τόση συμπάθεια σε όλη την αντιπολίτευση, πάντως».

Για την παράταξη «Πόλη και Πολίτες»

Ευάγγελος Λαμπάκης