Οι αντιδράσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις γύρω από το πολιτικό σκάνδαλο των υποκλοπών από την κυβέρνηση φαίνεται πως ακολουθούν τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό των εξελίξεων γύρω από την υπόθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, να ζητά απαντήσεις.

Σε έναν σαφή συσχετισμό ανάμεσα στο πολιτικό σκάνδαλο του προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον, που τελικά του κόστισε την προεδρία και στο πολιτικό σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης που θέτει στο πολιτικό στόχαστρο την κυβέρνηση της ΝΔ και φυσικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη, προχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μενέλαος Μαλτέζος.

Μενέλαος Μαλτέζος: «Οι υποκλοπές άρχισαν να ξηλώνουν το πουλόβερ του Μαξίμου…παραιτούνται οι άνθρωποι του πρόεδρου.»

Σύμφωνα με τον κ. Μαλτέζο: Οι επιτελείς του «επιτελικού» κράτους της δεξιάς παραιτούνται ένας ένας μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, Reporters United και InsideStory.

Με εντελώς δεικτικό τρόπο σχολίασε ο Μενέλαος Μαλτέζος όλα όσα δημοσιοποιούνται αναφορικά την υπόθεση των υποκλοπών λέγοντας πως «Μάλλον στη ΝΔ έχουν παράδοση σε αυτά τα θέματα από την εποχή του Μαυρίκη που έκανε παρακολουθήσεις από το 1988 έως το 1993 για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! Τώρα φθάσαμε στην εποχή των «κακόβουλων λογισμικών» των Δημητρίαδη Κοντολέων.»

Οι Υποκλοπές από τον Μαυρίκη στο Predator ο κυνισμός είναι ίδιος!

Πρώτος Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας της κυβέρνησης. Στην συνέχεια υπέβαλε την παραίτησή του ο κ. Π. Κοντολέων (ο μουσικός) από επικεφαλής της ΕΥΠ, που υπόψη ελέγχεται απευθείας από τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Στο παρελθόν όπως τονίζει ο Μενέλαος Μαλτέζος «ανάλογες υποθέσεις παρακολουθήσεων οδήγησαν σε πτώσεις κυβερνήσεων και Ειδικά Δικαστήρια. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το πουλόβερ του Μεγάρου Μαξίμου άρχισε να ξηλώνεται. Και θα δούμε τι θα απομείνει στην πορεία…»

Σκάνδαλο watergate και υποκλοπές:

«Όποιος θυμάται το σκάνδαλο Watergate που κόστισε τελικά την παραίτηση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον, παρά τις επίμονες και αγωνιώδεις προσπάθειές του να πετάξει τη μπάλα αλλού, καταλαβαίνει πολύ καλά που οδηγεί το ελληνικό Watergate.»

Διαβάστε ακόμη  Στη Βουλή αναμένεται να φέρει τα γεγονότα του Έβρου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Σειρά παραίτησης έχει για λόγους «ευθυξίας» σύμφωνα με τον κ. Μαλτέζο έχει ο κ. Μητσοτάκης.»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με το σκάνδαλο watergate της κυβέρνησης Μητσοτάκη:

«Οι παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέων αποτελούν ομολογία ενοχής του κ. Μητσοτάκη για το δικό του WaterGate, το σκάνδαλο παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων και ενοχλητικών δημοσιογράφων», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρει, «το καθεστώς Μαξίμου πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και ο επικεφαλής του καθεστώτος, ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς όχι μόνο γνώριζε αλλά είναι ο ενορχηστρωτής των υποκλοπών.

Τώρα προσπαθεί να διασωθεί θυσιάζοντας τους στενότερους και πιο έμπιστους συνεργάτες του. Το δεξί του χέρι, ανιψιό του και ΓΓ Πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη και τον επικεφαλής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέων, για τον οποίο άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να τον τοποθετήσει στη θέση του, καθώς δε πληρούσε τα κριτήρια του νόμου.

Οι παραιτήσεις και των δύο ωστόσο, αποτελούν και παραδοχή πως όσα έλεγε η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου τόσους μήνες, ήταν χυδαία ψέματα. Ακόμα και όσα έλεγαν οι κ. Κοντολέων, Πιερρακάκης και Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πριν μία μόλις εβδομάδα.

Όσο για τις γελοίες διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου που προσπαθεί να μετατοπίσει την συζήτηση από το παράνομο λογισμικό Predator σε δήθεν νόμιμες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και σε «κλίμα τοξικότητας», δεν γλιτώνουν κανέναν από τις ευθύνες του. Και αυτές δεν είναι μόνο πολιτικές, αλλά πιθανότατα και ποινικές.

Διαβεβαιώνουμε ωστόσο τον κ. Μητσοτάκη ότι τίποτα δε θα μείνει στο σκοτάδι.

Όλα θα διερευνηθούν μέχρι τέλους και ο ίδιος θα λογοδοτήσει για τη πρωτοφανή από τη Μεταπολίτευση και μετά, παράνομη και αντιδημοκρατική εκτροπή που επιχείρησε προκειμένου να στήσει το καθεστώς του.

Τα καθεστώτα όμως, συνήθως πέφτουν με πάταγο».