Αντίδραση Υπουργού σε εξαγγελία Μητσοτάκη από τη Θράκη

Έργο το οποίο η κυβέρνηση ήδη υλοποιεί φαίνεται ότι εξήγγειλε στην πρόσφατη περιοδεία του στη Θράκη ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Ξάνθη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε τη σύνδεση του φυσικού αερίου με τις πρωτεύουσες των νομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πλην όμως, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, η κυβέρνηση ήδη υλοποιεί το συγκεκριμένο έργο σε 6 πόλεις της περιοχής μέσω της ΔΕΔΔΑ και βρίσκεται ήδη στη φάση της δημοπράτησης.

Στην ανάρτησή του ο Υφυπουργός αναφέρει:

“Πληροφορούμαι ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε από την ιδιαίτερη πατρίδα μου την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις πόλεις της περιφέρειας Α.Μ.Θ. Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι για άλλη μια φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαγγέλλει ένα έργο που υλοποιεί ήδη η κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη  «Άνοιξε ο χορός» των ανακοινώσεων ψηφοδελτίων- οι διεργασίες των κομμάτων για τα ψηφοδέλτια του Έβρου

Tο έργο της επέκτασης του φυσικού αερίου στις 6 πόλεις υλοποιείται από τη Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου και είναι σε φάση δημοπράτησης. Από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομίας έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουμε σε επέκταση του φυσικού αντικειμένου αν χρειαστεί, για την επέκταση του έργου.”

Υπενθυμίζεται ότι η σύνδεση του Φυσικού αερίου με πρωτεύουσες νομών αποφασίστηκε από την κυβέρνηση το 2016 για τις Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης και Στερεάς Ελλάδας.