Κάλεσμα σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη, την Κυριακή, 14 Απρίλη, στις 11 π.μ., μπροστά στη Δημαρχεία, για «να δώσουμε απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», απευθύνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που κήρυξε η ΕΕΔΥΕ.

«Η πανελλαδική ημέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Γιατί φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Γιουγκοσλαβία, και 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, της πολεμικής οργάνωσης, που έγραψε μια εγκληματική ιστορία γεμάτηστρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, σε χώρες της Αφρικής, ιστορία με ψέματα, εκβιασμούς, δολοφονίες και σφαγέςμε υποδαύλιση εθνικισμών, έχθρας και προβλημάτων.

Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο φόντο της έντασης των ανταγωνισμών και της κλιμάκωσης της επιθετικότητας ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου, της Αφρικής, των Βαλκανίων και της Λατινικής Αμερικής, στο φόντο της συνέχισης της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης, εμπλέκει το λαό σε θανάσιμες περιπέτειες, ξεπλένει τους μακελάρηδες των λαών, στο όνομα της λεγόμενης “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων. Γι΄ αυτό παίρνει τα συγχαρητήρια από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ για το ρόλο του “ντίλερ” των ΝΑΤΟικών και επιχειρηματικών συμφερόντων και ανακηρύσσεται σε “προτιμώμενο εταίρο” του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, στην περιοχή των Βαλκανίων, ιδιαίτερα μετά την ευρωΝΑΤΟικής κοπής Συμφωνίατων Πρεσπών που διατηρεί ατόφια τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, του εθνικισμού και που αποσκοπούσε ξεκάθαρα στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Παίρνει τα συγχαρητήρια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί την ώρα που ο λαός υποφέρει πληρώνει 4.2 δισ. ευρώ στο ΝΑΤΟ, για στρατιωτικές δαπάνες, η Ελλάδα συμμετέχει σε 12 αποστολές στο εξωτερικό, ενώ αναβαθμίζονται η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις, προγραμματίζονται δε νέες όπως βάση ελικοπτέρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που έχει στόχο να αποτελέσει ενδιάμεση βάση για τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν ήδη στη Βαλκανική (Βουλγαρία, Ρουμανία).

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα οι Επιτροπές Ειρήνης της Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκηςκαλούν το λαό της περιοχής σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση! Καλούν το λαό να μη φοβηθεί, να βγει και πάλι μπροστά. Να οργανώσει την πάλη του, για το δικαίωμα στη δουλειά, στην Ασφάλιση, στην Παιδεία, στην Υγεία, για όλες τις σύγχρονες ανάγκες του. Να δυναμώσει την αντιπαράθεση με τον εθνικισμό που καλλιεργεί το μίσος κατά των λαών, το ρατσισμό, να απομονώσει τη ναζιστική, εγκληματική “Χρυσή Αυγή”. Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε μεταξύ τους. Αντίθετα τους ενώνουν τα κοινά προβλήματα και συμφέρονταΝα μην “τσιμπήσει” στα καλέσματα για “εθνική ενότητα – εθνική ομοψυχία”, ενότητα που οδηγεί στην υποταγή του λαού στην πολιτική που φέρνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, οδηγώντας στη σφαγή το λαό μας και τα παιδιά του. Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες καταπολεμούμε τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, απαντάμε τώρα με μαζική δράση.

Διαβάστε ακόμη  Ζαμπούκης αλά πρόεδρος Εδεσσαϊκού

Με το σύνθημα: “Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!” ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία της περιοχής μας, όπως και τότε την άνοιξη του 1999, έτσι και σήμερα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας.
  • Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια – ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του».