Αντιπαράθεση Ζαμπούκη-Γκότση: Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη;

Η αποφυγή λουκέτου και η διατήρηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας των Φερών ενδέχεται να κριθεί οριστικά σε συνάντηση που θα έχει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με άλλους φορείς της περιοχής και τη διοίκηση της Τράπεζας τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Η απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος είχε προκαλέσει αντιδράσεις πριν λίγους μήνες και τελικώς πήρε παράταση μέχρι τέλος Νοεμβρίου, οπότε και το θέμα θα επανεξεταστεί.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης το απόγευμα της Τετάρτης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμβούλους, ότι στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του αιτήματος, έχουν μεταφερθεί στην εν λόγω τράπεζα, από το δήμο και διάφορα νομικά πρόσωπα, καταθέσεις ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, όπως κατήγγειλε ο κ. Γκότσης, σε πρόσφατη προκήρυξη με θέμα την Υποβολή Πρότασης για την Έντοκη Κατάθεση των Εσόδων του Πολυκοινωνικού, την οποία υπογράφει ο κ. Ζαμπούκης, στις προσφορές μπορούν να συμμετάσχουν Τραπεζικά Ιδρύματα που διατηρούν τουλάχιστον ένα κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη. «Με λίγα λόγια η Εθνική αφού έχει κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη μπορεί να δώσει προσφορά, άσχετα αν κλείσει των Φερών» σχολίασε ο κ. Γκότσης, τονίζοντας πως με τον τρόπο αυτό δεν στηρίζεται το κατάστημα των Φερών ,όπως ευαγγελίζεται ο Δήμαρχος. Ο κ Ζαμπούκης επέμεινε ότι στην προκήρυξη γίνεται λόγος για τράπεζα που να διατηρεί κατάστημα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, όχι μόνο στην πόλη, με τον κ. Γκότση να αντιδρά έντονα, λέγοντας πως η προκήρυξη που έχει μπροστά του λέει ξεκάθαρα μόνο για την Αλεξανδρούπολη κι όχι για τον Δήμο. Μάλλον κάτι έχουν μπερδέψει στη δημοτική αρχή, ή προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς.

Διαβάστε ακόμη  Μητσοτάκης: Διχαστικός λόγος από τον Έβρο - Δεξιά στροφή και 140χλμ ο φράχτης

Η φωτογραφία είναι από τη διακήρυξη που δημοσίευσε ο κ. Γκότσης στο facebook