Αντιπρύτανης ΔΠΘ : Με έκτακτη χρηματοδότηση 1.157.000 ενισχύεται το ΔΠΘ για να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Με έκτακτη χρηματοδότηση 1.157.000 ενισχύεται το ΔΠΘ με στόχο κατά 50% να χρηματοδοτηθούν οι λειτουργικές δαπάνες και το άλλο 50% να δοθεί για τα σχέδια φύλαξης και ασφάλειας.

«Η πρώτη κατανομή πιστώσεων για το Πανεπιστήμιό μας στο πλαίσιο του 80% ήταν στα 5.350.000 ευρώ, ένα ποσό το οποίο δεν επαρκεί για την συνέχιση του Πανεπιστημίου όπως το φανταζόμαστε και πιστεύουμε ότι πρέπει να παίξει ένα ρόλο πολυσήμαντο τόσο ως Πανεπιστήμιο για εμάς τους ίδιους, αλλά και για την τοπική κοινωνία,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπρύτανης Οικονομικών του ΔΠΘ, κ. Φώτης Μάρης, υπογραμμίζοντας πως «με την επιπλέον χρηματοδότηση μέχρι ένα σημείο καλύπτονται κάποιες από τις ανάγκες μας και αυτό καθιστά τη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας καλή σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό».

Διαβάστε ακόμη  Το τρολάρισμα σε άλλο επίπεδο: Κάνουν συναυλία στο θέατρο του πάρκου που έχασαν

Αναφερόμενος στη διαφοροποίηση του προϋπολογισμού σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είπε πως έγκειται στο εξής: «Πλέον η χρηματοδότησή μας είναι άμεσα εξαρτώμενη με τους στόχους τους οποίους επιτυγχάνουμε, και στην πραγματικότητα αυτό απαιτεί έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας».

ERTNEWS