Απόλυτα ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε στην Αλεξανδρούπολη δήλωσε ο Αντιστράτηγος Christopher Cavoli, διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Μπροστά στο USNS Carson City έγιναν οι επίσημες δηλώσεις νωρίτερα σήμερα, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ο Αντιστράτηγος δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος από τις επαφές και την φιλοξενία της οποίας έτυχε στην Αλεξανδρούπολη ενώ χρησιμοποίησε την ελληνική λέξη “φιλότιμο” για να περιγράψει αυτό που ένιωσε από τις συζητήσεις με τους συνομιλητές του.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την περιοχή, αναφέρθηκε στην ανέλκυση του ναυαγίου “Όλγα” που ανοίγει το δρόμο για τα αμερικανικά πλοία να σταθμεύουν στο λιμάνι ενώ στάθηκε και στην καλή συνεργασία που υπάρχει με την 12η Μεραρχία.

Διαβάστε ακόμη  Απευθείας ανάθεση 24.800 € για την αναβάθμιση στο πράσινο του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Αντιστράτηγος Cavoli τόνισε ακόμη τη γεωστρατηγική σημασία της Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται κόντα σε σημεία ενδιαφέροντος των ΗΠΑ.

Ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης αναφέρθηκε επίσης στην ανέλκυση του ναυαγίου από το λιμάνι και στη σημασία του, ενώ για την παρουσία του Christopher Cavoli στην περιοχή μας σήμερα είπε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας για την συνεργασία που ξεκινά.

Στο ίδιο πνεύμα ακολούθησαν και οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς που προέβλεψε πολύ θετικές εξελίξεις για το λιμάνι καθώς και του Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ, νέου προέδρου του ΟΛΑ που έκανε λόγο για ένα νέο κεφάλαιο που ανοίγει.

Δείτε video με τις δηλώσεις και φωτογραφικό υλικό

To «USS CarsonCity» στο λιμάνι της #Αλεξανδρούπολης – Δηλώσεις

To «USS CarsonCity» στο λιμάνι της #Αλεξανδρούπολης – Δηλώσεις

Gepostet von Alexpoli.gr – Evros Online am Donnerstag, 7. November 2019