Κάθετα αντίθετος  στην κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου καθώς και άλλων εμβολίων τάσσεται ο Ιατρικός σύλλογος Έβρου συμπαραστεκόμενος στην απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και άλλων Συλλόγων της χώρας, διότι αποτελούν μέρος της ιατρικής πράξης.

«Κάθε τι άλλο είναι αντιποίηση της ιατρικής ιδιότητας και είναι επικίνδυνο δυνητικά», τόνισε ο σημερινός πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ανδρέας Παπανδρούδης. Ο ίδιος επισήμανε  ότι πήρε την πρωτοβουλία να μιλήσει για ένα τόσο σοβαρό και επίκαιρο θέμα αν και δεν έχει συνεδριάσει ακόμη το νέο ΔΣ για να βγάλει απόφαση

«Τα εμβόλια δεν μπορούν να γίνονται εκτός ιατρείου ούτε και στα φαρμακεία. Όλοι έχουν το ρόλο τους οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί οι νοσηλευτές. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι προσπαθούν να αλλάξουν τους ρόλους .Ήταν όλα ξεκαθαρισμένα για χρόνια. Είμαστε συνεργάτες στον τομέα της Υγείας αλλά η παροχή γίνεται από γιατρούς».

Διαβάστε ακόμη  Επιχορήγηση 90.000 ευρώ στις Μητροπόλεις της Θράκης από την κυβέρνηση

Ο κ Παπανδρουδης έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι συντεχνιακοί η εγωιστικοί οι λόγοι αντίδρασης και ότι όλα γίνονται καθαρά για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Πηγή: ertnews.gr