Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου κάνει ιδιαίτερη αναφορά για την επίσκεψη της στο Σουφλί. Ύψωσαν μαζί με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο την σημαία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού,  για τα Best Tourism Villages, δέχτηκε πολλά μεταξωτά δώρα, την υποδέχτηκε η μαντολινάτα Σουφλίου και φυσικά επισκέφτηκε το Μουσείο Μετάξης.

Συγκεκριμένα για το Μουσείο Μετάξης αναφέρει ότι “είναι μια εμπειρία ζωής!”

Αναλυτικά οι αναρτήσεις της κ. Γκερέκου: 

Σουφλί: Σήμερα υψωσαμε με τον αγαπημένο μας δήμαρχο Κο  Καλακίκο Παναγιώτη  την σημαια για τα Best Tourism Villages από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού !

Ένας δήμος του ακριτικού Έβρου, το Σουφλί, επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (ΠΟΤ) ως ένα από τα καλυτέρα παραδείγματα για την ανάπτυξη τουρισμού υπαίθρου και αγροτουρισμού, ένα από τα 41 χωριά που επιλέχθηκαν μέσα από περισσότερες από 170 υποψηφιότητες.

Διαβάστε ακόμη  Εντοπίστηκαν οι πρόσφυγες στον Έβρο σε ελληνικό έδαφος — Μια έγκυος ανάμεσά τους

Συγχαρητήρια σε όλους !!

Και ειδικά συγχαρητήρια  στην Sofia Zacharaki και το υπουργείο τουρισμού !

Συνεχίζει στις αναρτήσεις της : Το Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί μια εμπειρία ζωής!

 Παρουσιάζει αναλυτικά τις φάσεις της σηροτροφίας και της μεταξουργίας αλλά  κυρίως  εστιάζει στο πώς το Σουφλί αναδείχτηκε σε σημαντικό κέντρο παραγωγής μεταξιού στα τέλη του 19ου αιώνα και έως τα μέσα του 20ού.

Εκεί θα δείτε όλα τα  στάδια της μεταξουργίας μέσα από αυθεντικά εκθέματα, που υποστηρίζονται από οπτικοακουστικό υλικό.

Είδαμε την παραγωγή και εκκόλαψη του σπόρου 

(μουριά και ο μεταξοσκώληκας)

Παρατηρήσαμε τα εξής:

α)Στάδια ανάπτυξης του μεταξοσκώληκα

Ύφανση του πολύτιμου κουκουλιού (κλάδωμα και ξεκλάδωμα)

β)Καθαρισμός και διαλογή των κουκουλιών

γ)Απόπνιξη του μεταξοσκώληκα και ολοκλήρωση του κύκλου ζωής του.