Αοριστίες Χατζηδάκη για καίρια προβλήματα του Έβρου | Εργαζόμενοι ΘΡΑΚΗΣ και 12% των επιχειρηματιών

Για τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εργασίας Κώστα Χατζηδάκη μας ενημέρωσε με δελτίο τύπου ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης. Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκαν δύο πολύ σημαντικά θέματα, που απασχολούν την περιοχή μας, το ένα είναι η επιδότηση 12% που έχει κολλήσει απελπιστικά και το άλλο η μη ανανέωση του προγράμματος απασχόλησης 50 πρώην εργαζομένων του εργοστασίου αλλαντικών Θράκη, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να είναι στον αέρα και να οδεύουν προς το ταμείο ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δυστυχώς, οι απαντήσεις του Υπουργού, όχι μόνο δεν καθησυχάζουν, αλλά προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.

Διαβάστε την ανακοίνωση του βουλευτή και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:  

Στο Υπουργείο Εργασίας συναντήθηκαν χθες το απόγευμα ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ κ. Σταύρος Κελέτσης και ο Υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Έβρου, προκειμένου να θέσει στον Υπουργό τα δύο μεγάλα ζητήματα που εκκρεμούν και απασχολούν την περιοχή και αφορούν το Υπουργείο του.

Το πρώτο είναι τα διαδικαστικά προβλήματα και οι καθυστερήσεις που έχουν ανακύψει με την καταβολή στις δικαιούχους επιχειρήσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της επιδότησης του εργασιακού κόστους 12%, μετά τη νομοθετική επίλυση του θέματος. Στη συζήτηση στην οποία παρέστησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου προτάθηκαν και αναζητήθηκαν λύσεις, ακόμη και νομοθετικές προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που στην πράξη έχουν παρουσιαστεί.

Το δεύτερο αφορά στην εκκρεμότητα της παράτασης του προγράμματος εργασίας των πρώην εργαζομένων στην αλλαντοβιομηχανία «Θράκη», που ήδη έχει λήξει. Ο βουλευτής τόνισε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα παράτασης του προγράμματος δεδομένου ότι αφορά σε πρώην εργαζομένους σε μια ευαίσθητη περιοχή, οι περισσότεροι μεγάλης εργασιακά ηλικίας και οι οποίοι καλύπτουν καίριες ανάγκες κυρίως στο Δήμου Αλεξανδρούπολης και την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης. Σύμφωνα με τον Υπουργό στις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται από το Υπουργείο η απόφαση επίλυσης του θέματος.