Απαγόρευση εισόδου στο λιανεμπόριο για ανεμβολίαστους: «Βόμβα» Άδωνη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του iEidiseis.gr περί σεναρίου εισόδου μόνο των εμβολιασμένων στα καταστήματα του λιανεμπορίου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και μετά από σχετική ερώτηση τόνισε πως σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα σενάρια των επιστημόνων θα λαμβάνονται ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα.

Μετά την απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και σε ό,τι αφορά στα καταστήματα του λιανεμπορίου, όπως άφησε να εννοηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης και επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του iEidiseis.gr.

«Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο που λένε οι γιατροί, τότε ασφαλώς θα πρέπει να λαμβάνονται ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα», είπε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» μετά από σχετική ερώτηση.

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού στην ερώτηση αν θα δούμε απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στα καταστήματα του λιανεμπορίου:

«Αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας. Στο πρώτο σενάριο η πανδημία εξαφανίζεται και όλα καλά και όλα ωραία. Στο σενάριο που η πανδημία εκρήγνυται και επιβεβαιώνονται τα σενάρια των γιατρών που λένε ότι σε διάστημα 12 μηνών θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι κι αρκετοί από τους εμβολιασμένους, αυτή είναι η πρόβλεψη. Σε αυτή την περίπτωση ασφαλώς θα πρέπει να λαμβάνονται ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα. Άρα θα μπορούν τον χειμώνα με τον ίδιο τρόπο οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να βρίσκονται στους κλειστούς χώρους; Η απάντηση για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας είναι όχι. Ασφαλώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν, επειδή κινδυνεύουν λιγότερο,προφανώς θα μπορούν να κινούνται σε εσωτερικούς χώρους όπου δεν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι. Αυτή είναι μια πολιτική που ασκούν όλα τα κράτη της γης. Δεν μπορώ να σας προαναγγείλω σήμερα ποιους αφορά αν δεν έχω όλα τα δεδομένα. Όσο η πανδημία εξελίσεται ασφαλώς θα λαμβάνονται τέτοιου είδους μέτρα».

Διαβάστε ακόμη  Μανωλόπουλος: «Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί λειτούργησαν με μεσαιωνικό φανατισμό κατά της επιστήμης»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε επίσης ότι «η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε

«Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο» επισήμανε.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, είναι υποχρεωμένη οπού δημιουργείται πρόβλημα όπως στη Μύκονο να παρεμβαίνει. Σύμφωνα με τον υπουργό στη Μύκονο ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό. «Έγινε σαφές στη Μύκονο ότι αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί» σχολίασε ο υπουργός.

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν οριζόντια μέτρα και σε αλλά νησιά όπως της Κρήτη ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το κράτος είναι κράτος» και αν θα χρειαστεί θα πάρει μέτρα και θα τα επιβάλλει.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κάποιων επαγγελματικών ομάδων ο κ Γεωργιάδης σημείωσε ότι δεν είμαστε τύραννοι. Έπρεπε να συμβεί αυτο που έγινε σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι ο πρώτος που θα στεναχωρηθεί για κάποιον ανεμβολίαστο εργαζόμενο που θα χάσει τη δουλεία του.

ieidiseis.