Απαίτηση Χαρδαλιά από Μέτιο για ενίσχυση υποδομών στη Νυμφαία

Μετά από απαίτηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, κατόπιν εορτής, δηλαδή κατόπιν ανοίγματος του τουρισμού και του ολιγοήμερου λουκέτου που ακολούθησε στο συνοριακό σταθμό, λόγω σοβαρών ελλείψεων, θα προχωρήσει στην ενίσχυση των υποδομών στη Νυμφαία.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη «Περιφερειακή Σύνθεση», η οποία, σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως η διοίκηση της Περιφέρειας τρέχει πίσω από τις εξελίξεις για ακόμη μία φορά.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Περιφερειάρχης έφερε προς ψήφιση δύο κωδικούς συνολικής χρηματοδότησης 50.000 €.

«Αλλά η είδηση δεν είναι αυτή», επισημαίνει η «Περιφερειακή Σύνθεση», και συνεχίζει: «Η θλιβερή είδηση είναι ότι τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης παραδέχτηκαν ότι δεν το σκέφτηκαν μόνοι τους, αλλά ότι την ενίσχυση των υποδομών τη ζήτησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς!

Και έτσι απέδειξαν για άλλη μία φορά την παντελή άγνοια και την ακόμη μεγαλύτερη αδιαφορία τους για τα μείζονα ζητήματα της περιοχής μας και των ανθρώπων της που προσπαθούν παντί τρόπω να ορθοποδήσουν και να διαχειριστούν τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Θυμίζουμε ότι η παράταξή μας, ήδη από το 2020 είχε επισημάνει τόσο την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών της Νυμφαίας, όσο όμως και το γεγονός ότι αν η Διοίκηση της Περιφέρειας το ήθελε, θα μπορούσε να είχε προσφέρει σε αυτή την κατεύθυνση. Βέβαια τότε, ο Περιφέρειαρχης έλεγε ότι αυτό «δεν είναι δική του δουλειά», όμως τελικά υποχρεώθηκε να την κάνει και έτσι να αυτό-αναιρεθεί.

Πλέον, είναι προφανές ότι ο Χρήστος Μέτιος και οι άνθρωποι του δεν θέλουν να παράξουν έργο. Απλώς άγονται και φέρονται από τις εξελίξεις και καμιά φορά υπακούν σε υπουργικές προσταγές. Δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, δεν παράγουν σκέψη, δεν συζητούν προτάσεις, δεν αφουγκράζονται την κοινωνία.

Αυτό που κάνουν όμως δεν είναι Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι καν Διοίκηση. Είναι ένα θέατρο του παραλόγου γιατί οι διοικούντες είναι ανίκανοι να πάρουν στα σοβαρά τους ρόλους τους. Δυστυχώς».