Απάντηση Δήμου Σαμοθράκης στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως και ακύρωση της “Φιλοσοφικής” Εκδήλωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Δήμος Σαμοθράκης, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως για την ομιλία της 7ης Σεπτεμβρίου,

με τίτλο  Ταξείδι και Μύηση στην Μυστική Ελλάδα με το Απολλώνειον Φως των Δελφικών Παραγγελμάτων 

αντιλαμβάνεται ότι η εν λόγω ομιλία προκαλεί ένταση στην κοινωνία του νησιού. 

Η συμμετοχή του Δήμου αφορούσε στο αίτημα παραχώρησης του προαύλειου χώρου του Πνευματικού Κέντρου Ν. Φαρδύς για Φιλοσοφική εκδήλωση. 

Ο Δήμος Σαμοθράκης δηλώνει απερίφραστα ότι δεν επιθυμεί κανενός είδους διχασμό και ως εκ τούτου ακυρώνει την  εν λόγω εκδήλωση. 

Ο Δήμαρχος

Νικόλαος Γαλατούμος

https://www.facebook.com/%CE%91%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%9D%CF%8C%CE%B7%CF%83%CE%B9%CF%82-100279778576364

Η ανακοίνωση της  Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, αφουγκραζόμενη τους χριστιανούς των ενοριών της Σαμοθράκης, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τον ερχομό αμφιβόλου στοχεύσεως εταιρείας, η οποία εκμεταλλευόμενη την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και την πλούσια σε θεολογική αναζήτηση ελληνική μυθολογία, ήρθε στο νησί μας και διοργανώνει εκδήλωση παγανιστικού τύπου και ειδωλολατρικού περιεχομένου. Δυστυχώς δεν αποκάλυψαν τους αληθινούς σκοπούς τους, που είναι να διχάσουν την κοινωνία και να τη διαχωρίσουν σε πιστούς και ασεβείς, σε μυημένους και αμυήτους και να προσκαλέσουν στις κλειστού τύπου απόκρυφες συναντήσεις τους, όπου κανείς δεν ξέρει τί πράττουν με τις πόρτες κλειστές, αλλά θολώνουν τα νερά, πραγματοποιώντας τάχα φιλοσοφικές συζητήσεις, χωρίς να διαθέτουν καμία επιστημονική γνώση γι’ αυτό.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Λυπούμεθα, αλλά οι αποκρυφιστικές αυτές εταιρείες, εκμεταλλεύονται αφελείς και τους παρασύρουν σε τάχα ελληνικές ειδωλολατρικές συζητήσεις και τελετές.

Στο νησί μας, όπου καλλιεργήθηκε η ελληνική φιλοσοφική σκέψη και η θεολογική αναζήτηση, δια των μυστηρίων των αρχαίων Καβείρων, στο νησί μας που γι’ αυτό το λόγο επισκέφτηκε ο Απόστολος Παύλος, προκειμένου με το Χριστιανικό Ευαγγέλιο να απαντήσει στις απορίες του αρχαίου κόσμου, στο νησί μας δε χρειαζόμαστε τέτοιους τσαρλατάνους που με ψευδεπίγραφες επιστημονικές τάχα αναφορές, έρχονται να μας διδάξουν.

Οι Σαμόθρακες με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας, που απάντησε στην αναζήτηση του Θεού, όπως την αναζητούσαν οι πρόγονοί μας στα αρχαία μυστήρια, έχουν πολύ περισσότερο σοβαρές πνευματικές ενασχολήσεις και εμπειρίες από αυτές τις ψευτοεπιστημονικές απάτες που έρχονται, εκμεταλλευόμενες την ιερότητα του νησιού μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως