Ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε με δήλωσή του ο εφοπλιστής, εκδότης και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, με φόντο τις αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τις χθεσινές πύρινες δηλώσεις μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Είχαν προηγηθεί οι βαριές κατηγορίες που εξαπέλυσε στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός κατά του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού, του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, σε μια απέλπιδα προσπάθειά του να αποποιηθεί τις ευθύνες του για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του εφοπλιστή, εκδότη και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του αποδέχθηκε την ύπαρξη δικτύου παρακολουθήσεων στην Ελλάδα με το κακόβουλο λογισμικό predator, από συγκεκριμένους κύκλους. Αρνήθηκε βεβαίως τη δική του συμμετοχή. Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Ωστόσο δεν αρκεί η κατηγορηματική άρνηση του. Οφείλει πράξεις και κινήσεις συγκεκριμένες προκειμένου να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον από το υπαρκτό, επικίνδυνο και βαθιά αντιδημοκρατικό δίκτυο παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Διαβάστε ακόμη  Προς τα δυτικά προσανατολίζεται το ΔΣ Αλεξανδρούπολης για τη μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ της πόλης

Ο πρωθυπουργός επιβάλλεται να βρει την τόλμη, να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να διαλευκάνει αυτή την τόσο νοσηρή υπόθεση και να φέρει ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης τους υπαίτιους αυτής της τόσο άθλιας ιστορίας που νοθεύει τη Δημοκρατία και υπονομεύει τους θεσμούς.

Οι δε αναφορές σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν, δεν μας ταιριάζουν. Μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο, καταφεύγουν σε τέτοια μέσα.

Εμείς τις ίδιες αρχές και αξίες της φιλελεύθερης Δημοκρατίας υπηρετήσαμε εξ αρχής και σε αυτές επιμένουμε. Χωρίς αναστολές, χωρίς φόβο και με το αυτό πάθος.»

Πηγή: documentonews.gr