Απάντηση Προέδρου του Συμβουλίου Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ναϊτίδη στη δήλωση παραίτησης Π. Γεωργιάδη.

Λόγω της δήλωσης παραίτησης του συμβούλου της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης κ. Παύλου Γεωργιάδη, για την οποία και λυπάμαι πολύ, μεταξύ άλλων επιρρίπτονται ευθύνες για τον τρόπο λειτουργίας του Συμβουλίου, αισθάνομαι την ανάγκη ώς Πρόεδρος του να απαντήσω και να τοποθετηθώ επ αυτού.

Σε καμμία περίπτωση δεν υπήρξε κατα την διάρκεια λειτουργίας του οργάνου κανενός είδους απαξίωση ή έλλειψη διαλόγου, ενώ αντιθέτως  υπήρξαν πολλές και διαφορετικές απόψεις και συγκρούσεις όπως συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές συζητήσεις των συμβουλίων, γιατί το δικό μας να είναι εξαίρεση!

Η πανδημία, ναι όντως δυσχέραινε και συνεχίζει τις διαδικασίες διαλόγου , λόγω και δυσκολιών συμμετοχής αρκετών μελών σε τηλεδιάσκεψη. Όταν δόθηκε λοιπόν σύμφωνα με την εφαρμοζομενη ΚΥΑ η δυνατότητα για  δια ζωσης συμμετοχή, ώς γνωστόν, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο και δεν προσκόμισε ακόμη και σήμερα  ο κ. Γεωργιάδης, με αποτέλεσμα δυστυχώς αρκετά συμβούλια να γίνονται δια περιφοράς ακόμη. Γιατί άραγε δεν το προσκόμισε, είναι μόνιμος κάτοικος Αλεξανδρούπολης; Γιατί όσο κάναμε με τηλεδιασκεψη όλα καλά, από εκεί που ήταν.  Τώρα που ξεκινούν τα δια ζώσης βρήκε την ωραία ορμή του αλσυλλίου για να δικαιολογήσει την αποχώρηση του και όχι ίσως την διαγραφή του από το συμβούλιο λόγω της εφαρμογής της νομοθεσίας για τους συμβούλους που δεν έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν δια ζώσης σε αυτά.

Σχετικά με αφορμή όπως αναφέρει, «η καταστροφή ενός από τα τελευταία αλσύλλια της Αλεξανδρούπολης, με την προαποφασισμένη κοπή 250 δέντρων» ποτέ δεν ήρθε ως θέμα για συζήτηση στο συμβούλιο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης, ούτε από τον ίδιο ποτέ, ενώ είχε την δυνατότητα, ούτε υπήρχε η νόμιμη διαδικασία για να έρθει, καθως αποτέλεσε ένα απλό ερώτημα και όχι θέμα προς συζήτηση, ομάδας δημοτών στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος όσον αφορά δε τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου , πολλές υλοποιηθηκαν χωρίς να χρειαστεί να προωθηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και για όλες τις υπόλοιπες τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία, σύμφωνα με την εγκυκλιο 88 ΑΠ: 59846/21.08.2019 του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την λειτουργία των κοινοτήτων.

Ευχαριστούμε τον κ. Γεωργιαδη για την πολύτιμη συνεισφορά του στις γόνιμες συζητήσεις και αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επαγγελματική του καριέρα σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού όπως ανακοίνωσε μήνες πριν, μέσα από τα προσωπικά του social.

Εμείς θα συνεχίσουμε από εδώ, από τον τόπο που ζούμε, να αγωνιζόμαστε για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης 

                        Γιάννης Ναϊτίδης