Ανακοίνωση-απάντηση εξέδωσε ο Β. Λαμπάκης σχετικά με το παρκινγκ στον Άγιο Νικόλαο και όσα ανέφερε η Οικολογική Εταιρεία Έβρου σε δική της ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Με αφορμή το δελτίο τύπου στις 21/01/2019 της οικολογικής εταιρείας Ν. Έβρου, με τα μέλη της οποίας συνεχίζουμε επί 20 έτη τον κοινό αγώνα κατά των χρυσωρυχείων, επάγομαι τα ακόλουθα.

Το θέμα ήταν ανακοίνωση περί συνταύτισης σκέψης με τον Μητροπολίτη μας περί ενδεχόμενης κατασκευής ενός διώροφου ΥΠΟΓΕΙΟΥ χώρου στάθμευσης  200 οχημάτων με ανάπλαση της πλατείας σε πάρκο με πλούσιο φυτικό  στοιχείο.

Πριν καν λαλήσει ο πετεινός ελάλησαν οι εξειδικευμένοι επιστήμονες της οικολογικής εταιρείας ήτοι, συγκοινωνιολόγοι, πολεοδόμοι, χωροτάκτες, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, οικονομολόγοι, εκπαιδευτικοί, προστάτες της θρησκευτικής λατρευτικής διαδικασίας, γεωπόνοι και τελικά μάντεις μόνο κακών, αφού πάνω από το παρκινγκ «φυτρώνουν μόνο τσιμέντα». (Θυμίζω ότι στο ατυχές παράδειγμά τους στην πλατεία Κάνιγγος, υπάρχουν επάνω μόνο δρόμοι).

Διαβάστε ακόμη  Έντονη κινητικότητα στα σύνορα στον Έβρο. Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές

Άρα, η οικολογική εταιρεία απαγορεύει στους έχοντες υποχρέωση εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο να σκέπτονται και να σχεδιάζουν, και είναι κρίμα.

Επίσης, επιστρέφονται τα περί fake news και θα προτείναμε μια ευπρεπέστερη κοινωνική ευγένεια που ίσως δημιουργούσε καλύτερη αίσθηση σε κάθε περίπτωση. Εκτός  κι αν ένα -δυο μέλη της επηρεάστηκαν από τη συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές και έχουν αποκτήσει προεκλογικό ήδη οίστρο.

Θυμίζω όμως ότι 20 χρόνια  βρισκόμαστε, και δη πολλές φορές κάποια χρονικά  διαστήματα κάθε μέρα, σε κάποιους δυνατούς κοινωνικούς αγώνες και δεν θα ήταν δύσκολο λοιπόν να με καλέσετε στα γραφεία που σας παραχωρήθηκαν από τον δήμο για να ανταλλάξουμε  απόψεις και για το θέμα αυτό, εκτός και αν ο τρόπος του κειμένου σας  εκφράζει.