Αρχική ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Απαξίωση της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου από τη ΝΔ – Κελέτσης: Πρέπει να πάει...

Απαξίωση της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου από τη ΝΔ – Κελέτσης: Πρέπει να πάει στο ΔΠΘ

Αφού έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να απαξιωθεί μία ολόκληρη σχολή, αυτή της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, που τα τελευταία δύο χρόνια ακροβατεί μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας, μεταξύ λειτουργίας στο Διδυμότειχο και μεταφοράς στην Αλεξανδρούπολη, φτάσαμε στο «σημείο μηδέν», όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης.

Η Σχολή υποδέχθηκε μόλις 9 πρωτοετείς σπουδαστές, πράγμα απολύτως αναμενόμενο, αφού οι σοβαρές ελλείψεις σε όλα τα επίπεδα, η ουσιαστική εγκατάλειψή της από το υπουργείο παιδείας και τα ήξεις-αφήξεις υπουργών και στελεχών της ΝΔ για το αβέβαιο μέλλον της, είχαν ως αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να της γυρίσουν την πλάτη.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι φέτος οι πρωτοετείς φοιτητές είναι μόνο 9 τόνισε, ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια σχολή στο Διδυμότειχο και ότι είναι γελοίο αν κάποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο. «Εμείς θέλουμε σχολές ζωντανές, πρόσθεσε, που να ανήκουν στο Δημοκρίτειο. Εγώ πιστεύω ότι η σχολή δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει και αυτό αποτελεί και άποψη του Πανεπιστημίου. Θα πρέπει να περάσει στο ΔΠΘ για να έχει μέλλον. Αλλά, το ΔΠΘ για να την πάρει βάζει ως προϋπόθεση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα να την μεταφέρει στην Αλεξανδρούπολη και μαζί θεωρώ ότι ως αντιστάθμισμα το Διδυμότειχο πρέπει να πάρει δυο Πανεπιστημιακές σχολές. Η αρχή γίνεται με την σχολή Ψυχολογίας, όπου πρέπει να επισπευσθεί η εγκατάσταση για να δημιουργηθεί η 5η έδρα».

Διαβάστε ακόμη  Νέες καρέκλες και ξαπλώστρες φέρνει ο… Άγιος Βασίλης για τη δημοτική πλαζ Αλεξανδρούπολης

Έσπευσε δε να δηλώσει, ότι μετά από πρόσφατη συνάντηση, που είχε με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, μέχρι το τέλος της χρονιάς επίκειται η ρύθμιση για την λειτουργία της σχολής Ψυχολογίας είτε με ΠΔ. είτε με ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή. Ο κ Κελέτσης είπε μάλιστα ότι μιλά πάντα με ειλικρίνεια αν και το πληρώνει ως τίμημα εκλογικό αλλά προτιμά να μην χαϊδεύει αυτιά όπως κάποιοι άλλοι.